Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα η συνάντηση της ΠΟΣ με το ΤΑΙΠΕΔ

Χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση της ΠΟΣ με το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην συνάντηση 
οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας ζήτησαν να τους δωθεί η συμφωνία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να λάβουν την απάντηση ότι πρόκειται για εμπορική συμφωνία και δεν θα δοθεί.

Η συμφωνία δεν θα περάσει ούτε απο την Βουλή όπως είπαν οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ καθώς πρόκειται για συμφωνία μεταβίβασης μετοχών και όχι για συμφωνία παραχώρησης υποδομών κτλπ
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών μας, που ζήτησαν να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός για το τι ακριβώς προβλέπει η Σύμβαση πώλησης.
Μάλιστα έγινε λόγος και για προσωπικές ευθύνες απο κάποιους συνδικαλιστές αγνοώντας προφανώς ότι το ΤΑΙΠΕΔ και τα μέλη του καλύπτονται απο ασυλία που έχει ψηφιστεί στο 2ο μνημόνιο.
Το κείμενο της αγοραπωλησίας ΔΕΝ αλλάζει (Spa) τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος, δεν εμπλέκεται το Δημόσιο (καθώς κύριος των μετοχών είναι το Ταμείο), Ταμείο που δεν ήταν και δεν είναι υποχρεωμένο να δώσει πουθενά την συμφωνία.

Για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ απάντησαν ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα για το μέλλον τους απο τον νέο ιδιοκτήτη.
Για το αν μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για μετατάξεις τους επόμενους 2 μήνες, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν.
Όσον αφορά τις δικαστικές διεκδικήσεις αυτές παραμένουν ως υποχρέωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του νέου ιδιοκτήτη.
Τέθηκε το θέμα για τους συναδέλφους που έχουν επιστρέψει με απόσπαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ επιθυμούν να παραμείνουν και οι εκπρόσωποι του Ταμείου τόνισαν ότι θα εξετάσουν το θέμα.
Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ σε όλες τις τοποθετήσεις τους τόνιζαν τις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών για την ανάπτυξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν.
Θα χρειαστούν 60-90 μέρες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύμφωνα με την εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Έντονα τέθηκε απο την Ομοσπονδία το θέμα των αρμοδιοτήτων της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους επόμενους 2 μήνες, με το Ταμείο να απαντά ότι αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοκητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Η αίσθηση πάντως είναι ότι μέχρι την πώληση οι αρμοδιότητες παραμένουν ως έχουν με περιορισμό στις πράξεις που αφορούν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας (πχ δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες επενδύσεις).
Η πλειοψηφία της ΠΟΣ έγειρε για άλλη μια φορά θέμα συνεννόησης με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ζητώντας την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ.
Για το θέμα της ΕΕΣΣΤΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη για να λάβει αποφάσεις.

Γενικώς η συνάντηση δεν προσέφερε κάτι ουσιώδες.Έστω και αργά ίσως κάποιοι αντελήφθησαν ότι απλά είναι ο ιδιοκτήτης των μετοχών που απλά αναλαμβάνει να κάνει το deal της αγοραπωλησίας της Δημόσιας Περιουσίας.


Απο την συνάντηση απουσίασαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία, ενώ απο το Σωματείο μας παρεβρέθη ο Πρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας που ειδοποιήθηκε για αυτήν - όπως και ο Γ.Γραμματέας- το πρωί της ίδιας μέρας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου