Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Στο Βόλο ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ

Στο μηχανοστάσιο του Βόλου και στην τοπική συνέλευση των μηχανοδηγών για τα κυκλώματα εργασίας παρεβρέθη χτες ο συνάδελφος Γενιδούνιας.

Θέλοντας να 
ξεκαθαρίσει τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για εμπάθεια του απέναντι στο μηχανοστάσιο και τους μηχανοδηγούς παρεβρέθηκε στην συνέλευση τους για να ακούσει τις απόψεις τους και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας τόνισε ότι όσα ακούγονται - και γνωρίζει και ο ίδιος - για εμπάθεια  απέναντι στους μηχανοδηγούς και το τοπικό μηχανοστάσιο,αποτελούν ψεύδη και ότι η παρουσία του στην τοπική συνέλευση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την έδρα.
Δεν καταφέραμε να έχουμε μηχανοστασιάρχη στο Οργανόγραμμα στον Βόλο και αναγνωρίζουμε το πρόβλημα αυτό είπε, ωστόσο θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα να το λύσουμε, όπως προσπαθούμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα της απευθείας σιδηροδρομικής επανασύνδεσης του Βόλου με την Αθήνα. 
Η επανασύσταση της επιθεώρησης μας βοηθά σε αυτό, αν και πρόκειται για πολύ δύσκολο εγχείρημα σε μια εποχή που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιείται.Οι μηχανοδηγοί στον Βόλο έχουν  αποδείξει ότι είναι στην πρώτη γραμμή τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ,δίνοντας τέλος στην παραφιλολογία που καλλιεργούταν και παρουσίαζαν ως προβληματικές τις σχέσεις του με τους συναδέλφους.
Οι συνάδελφοι απο τον Βόλο επανέλαβαν ότι δεν επιθυμούν  να πραγματοποιήσουν διανυκτέρευση στην Αθήνα (τονίζοντας ότι αυτό φυσικά αλλάζει αν το 884 δρομολογηθεί για Βόλο), αντιπροτείνοντας την πρόταση που είχαν καταθέσει για διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη.
Στην συζήτηση που ακολούθησε ο συνάδελφος Γενιδούνιας τόνισε ότι η πρόταση τους μεταφέρθηκε στην Διοίκηση,ωστόσο απορρίφθηκε γιατί υπήρχε καλύτερη όσον αφορά την διαχείριση του προσωπικού συνολικά.
Είναι σεβαστά όλα τα αιτήματα, όλων των μηχανοδηγών, αλλά σε αυτήν την χρονική στιγμή δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Το Σωματείο ελέγχει την νομιμότητα των προτάσεων που κατατίθενται στα κυκλώματα εργασίας και παρεμβαίνει όταν διαπιστώνονται παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και πάντα σε συνεννόηση με τους τοπικούς συνδικαλιστές.
Δεν μπορούμε όμως να ικανοποιήσουμε τα θέλω όλων των εδρών,καθώς πολλές φορές έρχονται και σε σύγκρουση μεταξύ τους τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, καταλήγοντας πως στόχος της ΠΕΠΕ την επόμενη μέρα είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας (που έρχεται και με τα ΥΓΟΣ), η κατοχύρωση των περιφερειακών μηχανοστασίων (και με τις τοποθετήσεις που έγιναν μετά απο 6 χρόνια), η εφαρμογή των διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας στις δευτερεύουσες κ τα κυκλώματα εργασίας και φυσικά οι προσλήψεις.
Προτιμώ να με κατηγορείτε για ενα τρένο που πραγματοποιείτε αλλά δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμίά σας (που είναι απόλυτα σεβαστή) και να είμαστε και πάλι  όλοι εδώ στον Βόλο να συζητάμε αυτά τα θέματα είπε κλείνοντας ο Κ.Γενιδούνιας.
Σε ερώτηση συναδέλφων για το ενδεχόμενο αίτημα τους για την χορήγηση των αναπαύσεων τους, η απάντηση ήταν πως η ΠΕΠΕ στηρίζει όσους καταθέτουν αιτήματα για την τήρηση των κανόνων,πόσο μάλλον αυτών που αφορούν την χορήγηση αναπαύσεων.
Γενικά έγινε μια καλή κουβέντα , σε καλό κλίμα,με τις διαφωνίες που πάντα υπάρχουν και είναι απόλυτα σεβαστές. Η ΠΕΠΕ θα προσπαθήσει να διευκολύνει τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της διανυκτέρευσης στην Αθήνα και είναι αντιληπτό ότι οι συνάδελφοι επιθυμούσαν άλλο σχεδιασμό που σε αυτήν την φάση δεν ήταν δυνατό να υλοποιηθεί.
Στην συνέλευση παρεβρέθη και ο επικεφαλής των μηχανοστασίων Λάρισας-Βόλου,Μήτσιου Δημήτρης ο οποίος άκουσε και αυτός με την σειρά του τα προβλήματα των συναδέλφων.
Μετά την Ειδομένη και την Πάτρα, ο Πρόεδρος του Σωματείου παρεβρέθηκε και στο Βόλο τονίζοντας ότι θα συνεχίσει αυτήν την πρακτική, να συζητά δηλαδή τα θέματα σε πρώτο πρόσωπο με όλους τους μηχανοδηγούς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου