Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ε.Σ.Α.Σ Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.Σ που δραστηριοποιείται στον χώρο της ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μετά την κατάπτυστη επιστολή της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το σωματείο μας και την καθολική καταδίκη της από όλα
τα σιδηροδρομικά σωματεία και τους εργαζόμενους δείχνοντας εμπράκτως και την υποστήριξη τους προς το σωματείο μας , η διοίκηση
του Τσαλίδη-Θεοχάρη συνεχίζει τα ψεύδη  επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη  φορά την αναξιοπιστία της, γεγονός που την καθιστά και επικίνδυνη. 
           Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο του σωματείου μας, δεσμεύτηκε: α) ότι θα θεσπίσει καθηκοντολόγιο του προσωπικού κινήσεως β) θα τροποποιήσει το οργανόγραμμα ώστε να προβλέπεται περαιτέρω ιεραρχία στον κλάδο(προϊστάμενοι- αρχιελεγκτές) γ) για την πληρωμή όλων των χρωστούμενων αδειών και αναπαύσεων και δ) για την επάνδρωση των αρτηριακών αμαξοστοιχιών με δύο άτομα. 
          Πέραν του ότι θεωρούμε λάθος του σωματείου που πραγματοποίησε συνάντηση με τους υβριστές του, στην οποία συμμετείχαμε επιδιώκοντας να διαβλέψουμε το μέγεθος της κοροϊδίας, το προεδρείο αποφάσισε μετά την συνάντηση να διαβουλευτεί με τον διευθυντή κο Λύτρα για τις λεπτομέρειες υλοποίησης,  όπου διαφωνήσαμε και δεν συμμετείχαμε. Αντί το σωματείο μας να εκμεταλλευτεί την καθολική συμπαράσταση όλων των σωματείων και να επιβάλλει τις θέσεις του αρκέστηκε σε υποσχέσεις που χαρακτηρίζονται ως επιταγή χωρίς αντίκρισμα.  
         Επειδή δεν γνωρίζουμε τις αρμοδιότητες της διοίκησης μετά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά πιστεύουμε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να τροποποιεί οργανογράμματα και να θεσπίζει προσοντολόγια, ρωτάμε να μας απαντήσει εάν αυτά που υπόσχεται δύναται να τα πραγματοποιήσει.
        Το προεδρείο του σωματείου μας εκτιμά σωστά τα γεγονότα; Ή αρκείται να εμπιστεύεται την διοίκηση, που μας δουλεύει για μία ακόμα  φορά, κερδίζοντας χρόνο έως την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης.
        Η παράταξη μας με ωριμότητα και σοβαρότητα θα καταθέσει τις προτάσεις της μέσα στα όργανα προκειμένου να διασφαλίσει τόσο την οντότητα του σωματείου μας όσο και τα συμφέροντα των εργαζομένων.  


                                                                  Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
                                                                 ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
                                                      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου