Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση της ΑΣΚΕ για την συνέλευση στο ΜΑΙ

Συναδελφοι
Στην  προηγούμενη συνεδρίαση  της  τοπικής γραμματείας ΜΑΙ δεν μπορέσαμε να παραστούμε λόγω ασθένειας.
Με επιστολή μας προς την ΠΕΠΕ
 έγκαιρα ζητήσαμε την ολιγοήμερη αναβολή για να μπορέσουμε και εμείς να πούμε τις αποψεις μας .
Η απάντηση του προέδρου της ΠΕΠΕ  στο αίτημα μας ήταν οτι μπορούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας γραπτώς  !!!  και φυσικά ,δεν έκανε το αίτημα  δεκτό αφού προχώρησε στην συνεδρίαση της τοπικής γραμματείας  χωρίς την παρουσία μας .
Συνεδρίαση η οποία διαλύθηκε ,όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα ,εν μέσω λογομαχιών και διαφωνιών.
Κατόπιν  και  ακριβώς λόγω της διάλυσης της συνεδρίασης της τοπικής γραμματείας  με αυτόν τον τρόπο συνάδελφοι μηχανοδηγοί ζήτησαν να γίνει τοπική συνέλευση για το θέμα των κυκλωμάτων .
Πάγια θέση μας σαν ΑΣΚΕ είναι οτι όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους είναι καλό να συζητούνται στην βάση και  λέμε ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ στις προσκλήσεις συναδέλφων για συζήτηση αυτών των θεμάτων σε συνελεύσεις.Από εμάς δεν θα υπάρξει ποτέ ΟΧΙ σε συνέλευση εργαζομένων.
Με έκπληξη ,μεγάλη λύπη  αλλά και οργή διαπιστώσαμε σήμερα οτι η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλε τα κυκλώματα εργασίας στα μηχανοστάσια  προς  άμεση εφαρμογή και χωρίς καμία διαβούλευση.Η διοίκηση Τσαλίδη  για άλλη μια φορά γράφει στα παλιά της τα παπούτσια  τους μηχανοδηγούς και κάνει επίδειξη αυταρχισμού.Συνοδοιπόρος της  στον αυταρχισμό και στυλοβάτης της ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Είναι λυπηρό  οτι η ηγεσία της ΠΕΠΕ αποδέχεται  για άλλη μια φορά την απαράδεκτη  στάση και πρακτική της  διορισμένης  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  διοίκηση  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ( η οποία έφερε εις πέρας και την ιδιωτικοποίηση ) με την εφαρμογή  των κυκλωμάτων  εργασίας χωρίς καμία διαβούλευση και αφήνει την συζήτηση για ...μετά την εφαρμογή τους!!!!!!!
Πως  μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την εφαρμογή των κυκλωμάτων την Δευτέρα και την συνέλευση την Τετάρτη;;;;;;;;!!!
Το αφήνουμε στην κρίση σας....
Είμαστε σίγουροι οτι ολοι καταλάβαίνετε τον πραγματικό ρόλο μερικών...
ΑΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου