Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Το σχολείο έχει ΜΟΝΟ παιδιά. Και σε αυτό φοιτούν ΟΛΑ τα παιδιά

Η απάντηση απο το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών για την επίθεση απο στελέχη της Χρυσής Αυγής σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε δημοτικά σχολειά στο Πέραμα επειδή εκεί θα φοιτήσουν παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στην χώρα μας.
Το σχολείο δεν έχει ξένους.Έχει ΜΟΝΟ παιδιά που έχουν ΟΛΑ δικαίωμα στην μόρφωση, δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος.
Διαβάζουμε : 
«Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων,
τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να υποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου. Τους καλούμε να απομονώσουν και να αποδοκιμάσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν τα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους.

Με θλίψη παρακολουθούμε ανήλικα προσφυγόπουλα να στοχοποιούνται ως φταίχτες των προβλημάτων μας, ξεχνώντας ότι είναι κατατρεγμένα ανήλικα παιδιά, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους χάνοντας οικογένεια, σπίτι - πατρίδα, λόγω των πολέμων που διεξάγονται. Μια ολόκληρη γενιά παιδιών που δεν θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει φυσιολογικά, να μορφωθεί, να μεγαλώσει όπως πρέπει. Δεν χάνουμε ποτέ από τη μνήμη μας τα μάτια των παιδιών που γλιτώνουν από τον πόλεμο, δεν ξεχνάμε τον Αϊλάν και όλα τα άλλα παιδιά που "χάθηκαν" στις θάλασσες.

Ξέρουμε καλά ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό και αναψυχή. Φεύγουν από τις χώρες τους, ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο, να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσοι καταφέρουν να σωθούν από τις βόμβες, από τις κακουχίες, από τους δουλεμπόρους, από τα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, περνάνε στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς, αλλά κυρίως για τα παιδιά τους. Στην Ευρώπη βλέπουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και εκεί προσπαθούν να φτάσουν.

Δεν ξεχνάμε ότι οι γειτονιές του Πειραιά είναι προσφυγομάνες, ότι ο Πειραιάς και οι γύρω δήμοι γιγαντώθηκαν όταν χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μικρασία και τον Πόντο ήρθαν εδώ κυνηγημένοι, εξαιτίας του πολέμου, η ονομασία της περιοχής -Νέο Ικόνιο- το επιβεβαιώνει.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, που εκπροσωπεί εκατοντάδες γονείς του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος, πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα ώστε να εκφραστεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση των γονιών ήταν πραγματικά συγκινητική με τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ταυτόχρονα με την έμπρακτη αλληλεγγύη, διεκδικεί άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη χώρα μας.

Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κλπ. Επίσης να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτισή τους.

Καλούμε τους γονείς να μην αποπροσανατολιστούν από ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που βάζουν στο στόχαστρο μικρά παιδιά και κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και για τη ζωή μας σήμερα. Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου