Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ν Α Ι

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από χθες, 18-01-2017, 
αποτελεί γεγονός.
Η παρούσα κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της, εν
μέσω …πανηγυρισμών, προέβη και τυπικά στην ολοκλήρωση του έργου, που ξεκίνησε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η χώρα μας από χθες, 
δεν έχει δημόσιο σιδηρόδρομο.
Θα πρέπει κάποιοι  να εξηγήσουν στον Ελληνικό Λαό, πώς μπορεί το Ιταλικό κράτος, μέσω της Ferrovie Dello Stato Italiane,  που εξαγόρασε το 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να έχει κρατικό σιδηρόδρομο, ενώ το Ελληνικό κράτος όχι.
     Ελπίζουμε ότι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, για ανάπτυξη της Εταιρείας, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία, που όπως ισχυρίζεται, διαθέτει, αντιμετωπίζοντας το προσωπικό επί ίσοις όροις με τους Ιταλούς συναδέλφους και όχι σαν σιδηροδρομικούς παρίες, εν μέσω μνημονίων.
     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
     Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα.  
Θα συνεχίσει να παλεύει για ένα Σιδηρόδρομο ΔΗΜΟΣΙΟ - ΕΝΙΑΙΟ προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και την υπεράσπιση των εργασιακών μας σχέσεων,  υπό οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ   ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1 σχόλιο:

  1. "Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα. Θα συνεχίσει να παλεύει για ένα Σιδηρόδρομο ΔΗΜΟΣΙΟ - ΕΝΙΑΙΟ προς όφελος των Ελλήνων πολιτών"

    Θα μας τρελάνετε αδέρφια; Το κόμμα σας ευθύνεται για την πολεμική εναντίον του σιδηροδρόμου, ο υπεύθυνος για το οικονομικό της πρόγραμμα κατήγγειλε συνεχώς τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ΕΕ, όταν ήταν ευρωβολευτής, για αθέμιτες κρατικές ενισχύσεις, οι Σουφλιάς, Στυλιανίδης και Χατζηδάκης, μαζί με το Ρέππα και τον Τσιόκα ολοκλήρωσαν τη διάλυση του σιδηροδρόμου και καθυστέρησαν τα έργα εκσυγχρονισμού κατά 3 με 5 χρόνια με "έξυπνες αποφάσεις", δηλ. τη μετατόπιση των δικτύων κοινής ωφέλειας και την παραχώρηση των αποθηκών μπάζων στις Εθνικές Οδούς και το Μπόμπολα. Σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο στέρξατε να στηρίξετε τις μετατάξεις, αφου εξασφάλισατε τη σωτηρία μερικών στελεχών σας εις βάρος άλλων που πετάχτηκαν ως τρίχες από το γάλα. Ο αρχηγός σας, με κάθε ευκαιρία, αναμασά τη λέξη "μεταρρυθμίσεις" εννοώντας ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, ενώ συνεχώς προάγει πολιτικές Ξαφά, Τζήμερου και Μάνου και εσεις ισχυρίζεστε ότι είστε υπέρ του δημόσιου σιδηρόδρομου; Αυταπατάστε; Μας δουλεύετε; Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, δεν θα ψηφίσετε ΝΔ αλλά ΚΚΕ, Σχέδιο Β, Πλεύση, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΜΛ-ΚΚΕ κλπ, που ευαγγελίζονται άλλες πολιτικές; Αν ναι πέστε το και σε μας να ενωθούμε μαζί σας σε ...κοινούς αγώνες!!! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή