Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση της Ε,Σ.Α.Σ. ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ανήμερα της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου για την έγκριση πώλησης της εταιρείας στους Ιταλικούς σιδηροδρόμους και λίγες ημέρες μετά την απόφαση αναστολής των δρομολογίων λόγω κακοκαιρίας και την πλήρη κατάρρευση
του συστήματος, η εξαφανισμένη κατά τα προβλήματα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την απουσία συντονισμού και σχεδίου δράσης για την εξασφάλιση των δρομολογίων σε συνθήκες έκτακτων καιρικών φαινομένων και ούτε μια συγνώμη προς τους επιβάτες, αφού κατηγόρησε όλους τους άλλους, αποφάσισε να βάλει και κατά του Σωματείου μας. Η κατάπτυστη επιστολή- απάντηση, στο από 3-1-2017 εξώδικο του Σωματείου μας, με το οποίο προαναγγέλλαμε στάσεις εργασίας για θέματα υγιεινής, ασφάλειας και  τροχαίου υλικού υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του ΣτΑ, αποτελεί πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα! Η διορισμένη διοίκηση από την «πρώτη φορά αριστερά» εκτοξεύει απειλές και κατηγορεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι δρουν, εξυπηρετώντας κλαδικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, χωρίς να εκφράζουν τους εργαζόμενους! Και ποιος τους εκφράζει; Μήπως η διορισμένη διοίκηση και οι εγκάθετοι κομματικοί συνομιλητές τους; Απειλούν τους εργαζόμενους που καθημερινά έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό, που ανταποκρίνονται στις δυσκολίες και μάχονται σε αντίξοες συνθήκες, φέρνοντας εις πέρας το επιβατικό έργο της εταιρείας χωρίς να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και τροχαίο υλικό. Τους προκαλούμε αν τολμούν να έλθουν μαζί μας μια μέρα και να δουν πως παραλαμβάνουμε τα τρένα και πως αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες κατά την εκτέλεση της εργασίας μας και μετά μπορούν να μας καταγγείλουν, γνωρίζοντας τα προβλήματα από την πρώτη γραμμή και όχι από την ασφάλεια του γραφείου τους!

Σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος, κ. Θεοχάρης, ο οποίος συνυπογράφει την επιστολή,  στη συνάντηση με το Σωματείο μας την Δευτέρα 9-1-2017, κατά την οποία αποφασίστηκε και η αναστολή των κινητοποιήσεων (συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στο επιβατικό κοινό που παραδοσιακά επιλέγει τον σιδηρόδρομο για τις μετακινήσεις του σε τέτοια φαινόμενα) παραδέχτηκε τόσο τα προβλήματα όσο και την έλλειψη σχεδιασμού και επιπρόσθετα μας ευχαρίστησε για την κατάθεση των προτάσεων και της εμπειρίας μας για την αντιμετώπιση ειδικών καιρικών συνθηκών!!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη η επιστολή αυτή, είναι γνωστή η τακτική της παρούσας διοίκησης.      Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, άσκησε τα καθήκοντα της με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση των κομματικών εντολών και την τακτοποίηση των ημετέρων, αδιαφορώντας για τα σημαντικά προβλήματα της εταιρείας και του προσωπικού! Άλλωστε ο κ. Τσαλίδης είναι ειδικός στο να δημιουργεί προβλήματα από το πουθενά και όταν έρχεται η ώρα της κρίσης να εξαφανίζεται για να επανέρθει δριμύτερος όταν η κατάσταση αποκλιμακώνεται! Αυτός, που στη Βουλή των Ελλήνων ορκιζόταν ότι αναλαμβάνει για να ολοκληρώσει την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στη συνέχεια έλεγε στο προσωπικό ότι θα κάνει ότι μπορεί για να την αποτρέψει, λασπολογώντας την ΠΟΣ ότι δήθεν συμφωνούσε με την πώληση, πριν από λίγες ημέρες ήταν παρών στην υπογραφή της παράδοσης της εταιρείας στους Ιταλούς βγάζοντας φωτογραφίες! Κ. Τσαλίδη τι έχετε να πείτε τώρα για το τίμημα της πώλησης; Επιμένετε στις αιτιάσεις σας, ότι είναι χαμηλό;  Και αν ναι γιατί δεν παραιτείστε;  Σχεδιάζετε μήπως κάποια ηρωική έξοδο ή δίνετε διαπιστευτήρια στους νέους ιδιοκτήτες; Δεν περιμένουμε την  απάντηση σας γιατί και να τη δώσετε, δεν θα σας πιστέψουμε!

Αυτοί, που μέχρι πρόσφατα, διέδιδαν ότι δεν υπάρχει αγοραστής, ότι οι Ιταλοί είναι λαγός, ότι η προσφορά είναι χαμηλή και δεν θα περάσει από το ελεγκτικό κ.α  τι λένε τώρα; Έκαναν επικοινωνιακό εμπόριο ελπίδας δημιουργώντας αυταπάτες ξέροντας ότι όλα αυτά είναι ψέματα, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού; Ποιες είναι οι προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα; Έχουν ή είναι και αυτές σαν τον σχεδιασμό της διοίκησης για την αντιμετώπιση του χιονιά;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε ότι η παράταξη μας ενοχλεί, έχουμε γίνει άλλωστε πολλές φορές στόχος, αλλά δεν μας πτοούν οι επιθέσεις, αντίθετα μας δίνουν περισσότερη δύναμη για να λέμε πάντα καθαρά την άποψη μας, να κάνουμε προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, να ενημερώνουμε  τους συναδέλφους για τα πραγματικά γεγονότα και να είμαστε δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν! Το επόμενο διάστημα χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία για να διαβάσουμε σωστά τις εξελίξεις και να προετοιμαστούμε για τις επόμενες κινήσεις μας για αυτό οφείλουμε όλοι να απομονώσουμε αυτούς που είτε σκόπιμα αποπροσανατολίζουν είτε θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη ανησυχία και την οργή του προσωπικού για τις διαψευσμένες ελπίδες!

Εμείς σας λέμε ότι πρέπει να νικήσουμε τον φόβο, να ενώσουμε δυνάμεις και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το μέλλον μας και τη δουλειά μας ως μέρος του συστήματος του σιδηροδρόμου.
Όσες εταιρείες και όσοι διαφορετικοί ιδιοκτήτες και αν προκύψουν στους σχεδιασμούς άλλων, απέναντι πρέπει πάντα να βρίσκουν επαγγελματίες σιδηροδρομικούς, σαν μια γροθιά!


                                                                  Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                     ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου