Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

25 Γενάρη 2013 ...Επιστρατεύονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες...

To στέκι ψάχνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θυμάται,γιατί κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά.
4 χρόνια πριν, στις 25 Γενάρη 2013 βρισκόμαστε στην εφαρμογή του 2ου μνημονίου, 13ος και 14ος μισθός κόβονται οριστικά,ενώ η δεύτερη μείωση του 25% εφαρμόζεται στο μισθολόγιο μας και οι
δευτερεύουσες εξευτελίζονται (υπερωρίες-νυχτερινά). Οι συνάδελφοι στις συγκοινωνίες που βρίσκονται σε πολυήμερες 
κινητοποιήσεις τελικά  επιστρατεύονται απο την Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και χιλιάδες εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ντύνονται στο χακί.

Η αστυνομία μοιράζει προσωπικές κλητεύσεις στα σπίτια των εργαζομένων μέσα στην νύχτα ενώ τις πρωινές ώρες της επόμενης με αστυνομική επιχείρηση σπάει η κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό για να λήξει η απεργία.
Ο Μπαλούρδος της Ελληνοφρένειας κάνει εκπομπή ως οδηγός του Μετρό (Κλικ ΕΔΩ)
Εκείνες τις μέρες αντιπροσωπεία της +ΣυνΕξέλιξης επισκέπτεται τους απεργούς, με  τον τότε Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας  Γενιδούνια Κώστας να επιδίδει το ψήφισμα της παρατάξης στους απεργούς (καθώς η ΠΕΠΕ δεν το έκανε).
Ψήφισμα προς τους συναδέλφους αγωνιζόμενους στο Μετρό 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας στο Μετρό .
Οι συνάδελφοι στο Μετρό με τον αγώνα τους δείχνουν τον δρόμο της ανατροπής των πολιτικών που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.
Με την σημερινή μας παρουσία στο χώρο του αμαξοστασίου, στέλνουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα του συντονισμού της δράσης των εργαζομένων στις μεταφορές , προκειμένου
να ανατραπεί η πολιτική της κατάργησης του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους σε δημόσιο κ ιδιωτικό τομέα.
Οι συγκοινωνίες πρέπει και μπορούν να γίνουν δύναμη προάσπισης του θεσμού του Συλλογικού Δικαίου και για αυτό καλούμε όλα τα συνδικάτα – όλους τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στους απεργούς ενισχύοντας την απεργία τους.
Σαν σιδηροδρομικοί και μηχανοδηγοί , θα εντείνουμε την προσπάθεια για την ένωση των κοινωνικών ομάδων στον αγώνα.
Εκ μέρους των σιδηροδρομικών – μηχανοδηγών μελών της Ανεξάρτητης Κίνησης << Εξέλιξη >>

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ
Γενιδούνιας Κώστας

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ

Η επιστράτευση λήγει μετά απο 2 και πλέον χρόνια με την αλλαγή Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου