Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση της ΠΕΠΕ για την επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιδιωτικοποίηση της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που με την επιστολή της στοχοποιεί
το συνδικάτο (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αλλά έμμεσα και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα για τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο επιχειρώντας την ενοχοποίηση των σιδηροδρομικών απέναντι στην ελληνική κοινωνία. 
Οι ευθύνες για την απαξίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι πολιτικές και διαχρονικές και ανήκουν σε όσους στήριξαν και εφαρμόζουν την πολιτική ιδιωτικοποίησής του εδώ και δεκαετίες. 
Οι σιδηροδρομικοί ουδεμία ευθύνη φέρουν γι΄αυτές τις πολιτικές τις οποίες αντιμάχονται από την πρώτη ημέρα καταγγέλλοντας τες. 
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπογράφθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει τη χώρα μας ως τη μοναδική χώρα στην Ε.Ε. χωρίς δημόσια σιδηροδρομική εταιρεία. Κι αυτό δεν το ξεχνά κανείς από εμάς. 
Το συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζει τους σιδηροδρομικούς, σε αυτούς απευθύνεται και λογοδοτεί για τη δράση του. 
Ο αγώνας μας μαζί με όλους τους σιδηροδρομικούς για την ανατροπή αυτής της πολιτικής θα συνεχιστεί καθημερινά. 

         
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     

 Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου