Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

To τρένο θα φτάσει στο Ρίο. Για την Πάτρα, θα δείξει. Τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης

Πριν από κάποια χρόνια, όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Μιχάλης Λιάπης το τρένο θα έφτανε στην Πάτρα το…. 2015.

Τα χρόνια πέρασαν και το τρένο δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στη Ροδοδάφνη. Οι αιτίες πολλές, όπως
η διάλυση εργολαβιών, λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών από εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες, που βρίσκονται σήμερα υπό καθεστώς… αδράνειας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θανάσης Βούρδας υποσχέθηκαν ότι, το 2019, το τρένο θα «μπει» στην Πάτρα.

Σε πιο ώριμη φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες από το Κιάτο προς τη Ροδοδάφνη / Αίγιο (η γραμμή θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και έως τον Απρίλιο θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση) και μετέπειτα, προς τον Ψαθόπυργο (η υποδομή θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και το καλοκαίρι θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση).


Για το Ψαθόπυργος – Ρίο (περιοχή Μποζαΐτικα), όπου το έργο υποδομής ανατέθηκε στην ιταλική GD Infrastrutture, η σύμβαση θα έρθει, προς κύρωση στη Βουλή, αυτήν την εβδομάδα, ενώ στις αρχές του 2018, θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση.
Τέλος, για την είσοδο του τρένου στην πόλη της Πάτρας, υπουργείο Μεταφορών και δήμος της Πάτρας βρίσκονται σε διαβουλεύσεις.

Το υπουργείο κατέθεσε 2 εναλλακτικές προτάσεις, με κόστος 220 – 250 εκατ., οι οποίες προβλέπουν παραλιακή υπόγεια διέλευση και όχι περιμετρική διέλευση.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου