Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σιδηρόδρομος Βόλου: Τους έδιωξαν… και τώρα τους ζητάνε πίσω


Τέσσερα χρόνια μετά ο ΟΣΕ ψάχνει σε αυτούς που αποχώρησαν προσωπικό να επιστρέψει για δουλειάΤους έδιωξαν από τον ΟΣΕ με διαθεσιμότητα μέσω προγράμματος για υποχρεωτική εθελούσια μετάταξη και τώρα τους ζητάνε πίσω. Αφού πρώτα «τίναξαν» τη ζωή τους στον αέρα τώρα αναγνωρίζουν την εμπειρία τους και ούτε λίγο, ούτε πολύ τους καλούν πίσω στο σιδηρόδρομο για να επιστρέψουν ως εργαζόμενοι.


Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πριν από τέσσερα χρόνια 35 Βολιώτες σιδηροδρομικοί με προϋπηρεσίες 20, 25 και 30 χρόνια πετάχτηκαν σαν την «τρίχα από το ζυμάρι» από τον ΟΣΕ ως πλεονάζον προσωπικό.

Ακόμη και ανθρώπους που ήθελαν ενάμισι και δύο χρόνια για να βγούνε στη σύνταξη ο ΟΣΕ τους έστειλε στην υποχρεωτική εθελούσια μετάταξη και έτσι από σταθμάρχες, μηχανοδηγοί, και κλειδούχοι, υποχρεώθηκαν να γίνουν τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, φύλακες στο αρχαιολογικό μουσείο Βόλου και άλλες ειδικότητες σε διάφορες θέσεις. Παράλληλα υπήρξαν και εκείνοι που από τότε μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει διαδοχικά δύο και τρεις διαφορετικές υπηρεσίες, μετά φυσικά από αρκετούς μήνες διαθεσιμότητας.

Τις τελευταίες εβδομάδες και αφού διαπιστώθηκε η πλήρη υποβάθμιση του σιδηροδρόμου, τα κενά σε προσωπικό είναι μεγάλα, το δίκτυο και ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου έχει πλήρως υποβαθμιστεί και οι περισσότεροι τομείς λειτουργούν με «ενέσεις», ο ΟΣΕ έδωσε εντολή να υπάρξει διερεύνηση ενδιαφέροντος για να επιστρέψουν πίσω, όσοι αποχώρησαν με απόφαση του Οργανισμού πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το «σχέδιο επιστροφής» ήταν πρόταση που κατατέθηκε στη διοίκηση και ήδη έχει ξεκινήσει η διερεύνηση έτσι ώστε εάν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον να κατατεθούν αιτήσεις και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιστροφής.

Από τους σιδηροδρομικούς που είχαν αποχωρήσει αρκετοί στην πορεία αυτή έχουν συνταξιοδοτηθεί από άλλες φυσικά υπηρεσίες, ενώ άλλοι που έχουν ήδη «χτίσει» μία νέα επαγγελματική πορεία σε άλλους χώρους δουλειάς, δεν επιθυμούν με κανέναν τρόπο την επιστροφή, μην μπορώντας να ξεχάσουν φυσικά, τον τρόπο με τον οποίο υποχρεώθηκαν να φύγουν μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας από τον ΟΣΕ.

Ο ΟΣΕ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό των κινήσεών του έχοντας καταγράψει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και νευραλγικές ειδικότητες, όπως στη συντήρηση, την υποδομή και μηχανοδηγών με τους περισσότερους ωστόσο από όσους γνωρίζουν την απόφαση για να διερευνηθεί η επιστροφή των αποχωρήσαντων να επισημαίνουν ότι «είναι απαράδεκτο εκ μέρους του ΟΣΕ να καλλιεργεί ελπίδες σε ανθρώπους που δεν ξέρουν ακόμη και εάν απαντήσουν θετικά εάν τελικά θα επιστρέψουν ή όχι από εκεί που ξεκίνησαν τον επαγγελματικό τους βίο».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΠΜΘ ,ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ,ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή