Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

 Η χαρά μας είναι μεγάλη !
Στις 31/12/2018 με μια ιστορική απόφαση η Κυβέρνηση, έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον ΟΣΕ όσοι υπάλληλοι είχαν υποχρεωτικά ή «εθελοντικά»μεταταχθεί, ως υπεράριθμοι, προς άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου την περίοδο 2010-2015.
Ποιος δεν θυμάται τα υπονοούμενα
»μόνοι σας φύγετε» προς τους συναδέλφους που εκδιώχθηκαν το 2010; Όλοι θυμούνται τους διωγμούς που υπέστησαν συνάδελφοι σιδηροδρομικοί με πολύχρονη εμπειρία, όταν με τους Νόμους 3891/2010 και 3920/2011 των κυβερνήσεων Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την εξειδικευμένη εργασία τους και να βρεθούν σε άσχετες εργασίες άλλων Υπουργείων. Οι γελοιογραφίες της εποχής ήταν χαρακτηριστικές και έδειχναν ανάγλυφα την κωμικοτραγική κατάσταση που οι τότε κυβερνήσεις της συμφοράς δημιούργησαν. Μηχανοδηγοί ή εξειδικευμένοι τεχνίτες και μηχανικοί κλήθηκαν να υπηρετήσουν ως νοσοκόμοι – νοσηλευτές, φύλακες αρχαιοτήτων,κλητήρες σε δικαστήρια, σχολικοί φύλακες, σε στρατιωτικές υπηρεσίες και σε θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν ταίριαζαν με το επάγγελμα του σιδηροδρομικού. Με τον τρόπο αυτό ο μεν σιδηρόδρομος ξεγυμνώθηκε από απαραίτητο προσωπικό και έφτασε σε σημείο διάλυσης και ξεπουλήματος, η δε περήφανη σιδηροδρομική οικογένεια σκορπίστηκε με αποτέλεσμα να χαθεί πολυετής τεχνογνωσία.
Σήμερα, όσοι πρώην συνάδελφοι εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία υπάλληλοι στο δημόσιο – δεν έχουν δηλαδή συνταξιοδοτηθεί – μπορούν να επιστρέψουν στον ΟΣΕ (ή στη ΣΤΑΣΥ ή στην ΟΣΥ).  Στον πολύπαθο και κατασυκοφαντημένο ΟΣΕ με τις χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό, που προσπαθεί, μέσα από πολλά προβλήματα, να ανταποκριθεί στον ρόλο του.
Όμως η στείρα και πικρόχολη αντιπολίτευση της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ δεν σταματά, δείχνοντας το μίσος τους για τους εργαζόμενους που επί χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο. Δεν είναι τυχαίο που μόλις χτες κυκλοφόρησαν στον αντιπολιτευτικό τύπο δημοσιεύματα για τον «χρεωμένο» ΟΣΕ που υποδέχεται εκτός από τους εθελοντικά 75 μεταταχθέντες της ΕΕΣΣΤΥ  και μεταταχθέντες από τον Ν. 3891/2010Γι’ αυτό εμείς λέμε ότι ο Μητσοτάκης και οι δορυφόροι του είναι αμετανόητοι. Εξακολουθούν να μισούν τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Θέλουν απολύσεις και ενοχλούνται όταν η παρούσα Κυβέρνηση αποκαθιστά τις αδικίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο 2010 -2015.

Συνάδελφοι,
Σιγά, σιγά οι αδικίες διορθώνονται. Η Δ΄ Επιθεώρηση και το Δ’ Τμήμα Γραμμής ξαναλειτούργησαν και τώρα οι διωχθέντες παλιοί μας συνάδελφοι επιστρέφουν στην σιδηροδρομική οικογένεια και τους καλωσορίζουμε.
Εμπιστευθείτε τις δυνάμεις του Δικτύου και ελάτε να αγωνιστούμε μαζί για το καλό του σιδηροδρόμου και την βελτίωση της ζωής των σιδηροδρομικών.

Η Γραμματεία του Δικτύου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας Βόλος 09/01/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου