Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Καταγγελία απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ

Με αφορμή το χτεσινό συμβάν και την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να θέσει εκτός υπηρεσίας τον μηχανοδηγό , χωρίς να τον ρωτήσει τι συνέβη.....
Συνάδελφοι – Συναδέλφισες ,

η απόφαση  της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , να θέσει εκτός υπηρεσίας μηχανοδηγό  χωρίς να ακούσει καν την άποψη του και με μόνα στοιχεία παντελώς ανακριβή δημοσιεύματα τοπικού και ηλεκτρονικού τύπου αλλά και ανώνυμη καταγγελία ενός (1) επιβάτη είναι τουλάχιστο προκλητική  .

Είναι η 2η φορά τους τελευταίους μήνες που η Διοίκηση λειτουργεί
κατ αυτόν τον τρόπο – είχε προηγηθεί το συμβάν με τους 2 συναδέλφους που κλήθηκαν σε απολογία , επειδή δεν προέβησαν σε απεργοσπασία –.

Η ασφάλεια της κυκλοφορίας αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι  η φύση της εργασίας του μηχανοδηγού τον καθιστά πρωταγωνιστή σε κάθε αμαξοστοιχία .

Και είναι αυτονόητο ότι όλοι οι μηχανοδηγοί και γνωρίζουμε το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντι στο επιβατικό κοινό και το αποδεικνύουμε καθημερινά αφού  στην Ελλάδα δεν έχουμε κανένα ατύχημα τα τελευταία χρόνια κυρίως χάρη στην επαγγελματική μας επάρκεια ευθύνη κ αφοσίωση  .

Ευθύνη σε ένα περιβάλλον απόλυτα εντατικοποιημένης εργασίας ,  σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που όμοιο του ίσως δεν υπάρχει σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα .

Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει εργαζόμενους χωρίς να ακούσει την άποψη τους , πολύ περισσότερο να επιβάλει ποινές που δημιουργούν τετελεσμένα, ικανοποιώντας το αίσθημα ανθρωποφαγίας που θέλουν να επιβάλουν οι Κυβερνώντες και τα Μέσα Ενημέρωσης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο κ ευρύτερο Δημόσιο Τομέα .

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ιδιαίτερα η ΔΙΚΑΜ,  η Διεύθυνση που υπάγεται ο κλάδος έλξης , θα έπρεπε πρώτα να διερευνήσουν τι συνέβη και κατόπιν να αποδώσουν ευθύνες –ΑΝ και εφόσον υπήρξαν - .

Τέλος , η εκκωφαντική σιωπή της ηγεσίας του σωματείου μας για αυτές τις πρακτικές αποδεικνύει  και στον πλέον δύσπιστο  την δεδομένη συμπόρευση της με τις Αντιδημοκρατικές και αντεργατικές πολιτικές   που επιβάλλονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Γενιδούνιας Κώστας


Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ 

4 σχόλια:

  1. Ένα βαθύ κατεστημένο σπάει αυτές τις μέρες στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ μετά την καταγγελία μου στο ΣΕΠΕ . Ένα κατεστημένο που διεχώριζε μηχανοδηγούς , ένα κατεστημένο που δημιουργούσε έριδες , ένα κατεστημένο που επέβαλε κανόνες στην προσωπική ζωή απλών εργαζομένων και δημιουργούσε επίπλαστες υποχρεώσεις προς συνδικαλιστές που επιβίωσαν διαχρονικά εκφοβίζοντας και εξαγοράζοντας συνειδήσεις. Τις 2 τελευταίες μέρες προχωρά-αρχικά - ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός εργασίας των μηχανοδηγών . Μετά άπο χρόνια θα ξέρουμε τι κάνουμε τις επόμενες 7 μέρες . Σε όσους έχουν αναλάβει να διεκπαιρεώσουν την δουλειά εύχομαι καλή επιτυχία , δεν είναι τίποτα το δύσκολο και τους θυμίζω ότι η επιτυχία του εγχειρήματος έγκειται στην ακεραιότητα τους κ στην έλλειψη αποδοχής εντολών απο μικροπαραγοντίσκους. Ξέρουν κ τα θέλω και τα πρέπει όλων μας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί , πολύ απλά και σταράτα , θα έχουν οι ίδιοι την ευθύνη , γιατί προσωπικά δεν θα κάνω πίσω ούτε βήμα . Ραντεβού στις 9 Σεπτέμβρη .

    Και φυσικά θα αποδειχτεί περίτρανα η έλλειψη προσωπικού κ πολλά άλλα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε όσα ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι προσδοκούν απο εμάς.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπήρξε πραγματικά το περιστατικό τότε να τιμωρηθούν παραδειγματικά ο συνάδελφος μηχανοδηγός και ο συνοδός του τρένου.
    Αν δεν υπήρξε όμως; Ποιος θα του ζητήσει συγνώμη;
    Μόνο για την αυταρχική και φασιστική συμπεριφορά της διοίκησης είναι λόγος ικανότατος για σκληρότατες κινητοποιήσεις.
    Να καταλάβουν οι της διοίκησης πως τον μηχανοδηγό δεν μπορούν να τον συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι, ότι είναι άνθρωπος με αισθήματα, αξιοπρέπεια και έχει κάθε δικαίωμα να πει την άποψή του πριν τον καταδικάσουν.
    Για την Π.Ε.Π.Ε (εξαιρουμένου του Γενιδούνια )που είναι ναρκωμένη το μόνο που έχω να τους πω είναι ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ξεφτιλίζετε και διασύρετε ο κλάδος
    Ο δε προλετάριος κου κου ες , αυτός που περισσότερο από τους άλλους θεωρητικά πασχίζει για τον εργάτη που είναι; Ναι για τον Ζαφείρη μιλάω.
    Που είσαι ρε Ζαφείρη; (όπως λέμε που είσαι ρε βαγγέλη; )τι έγινε; Που είναι οι θεωρίες σου περί εργατικής τάξης; Που είναι η στήριξη του εργαζόμενου; Που; Που ;που;
    Τώρα θα έπρεπε να είχες ανέβη στο ταβάνι και να ουρλιάζεις και όχι να είσαι μαζί με τους υπόλοιπους ναρκωμένους της Π.Ε.Π.Ε.
    Τελικά μάλλον γιαλαντζή κού κού ές είσαι και εσύ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουμε να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη απο τον Ζαφείρη Βελλή για το σχόλιο που δημοσιεύτηκε παραπάνω .
    Αρχή μας είναι να μην δημοσιεύονται ανώνυμα και υβριστικά σχόλια .
    Ωστόσο τα λάθη είναι ανθρώπινα .

    Ο συνάδελφος Ζαφείρης , ζήτησε και προς τιμήν του να μην κατέβει το σχόλιο .
    Εμείς ζητάμε απο τον slavmak γράφει επώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και απο την πλευρά μου , σαν βασικός διαχειριστής του χώρου θέλω να πω , ότι ο συνάδελφος Βελλής , έχει σταθερή άποψη και πάντα υπέρ των εργαζομένων .

    Και οι τοποθετήσεις του στα ΔΣ της ΠΕΠΕ , δεν είναι όμοιες με των υπολοίπων .
    Καλό θα ήταν να είμαστε όλοι προσεκτικοί .
    Και ιδιαίτερα εμείς που διαχειριζόμαστε το στέκι και κάναμε λάθος με αυτό το σχόλιο .

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή