Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Σχόλιο του Ζαφείρη Βελλή στο στέκι της έλξης

Με αφορμή την ανάρτηση μας για τις δηλώσεις του κ.Κουτσούμπα, ο συνάδελφος μας Ζαφείρης Βελλής που υπηρέτησε χρόνια τον κλάδο έλξης,πάντα συνεπής στις απόψεις και θέσεις του,έκανε το παρακάτω σχόλιο το οποίο το στέκι το δημοσιεύει σε ξεχωριστή ανάρτηση για την ενημέρωση των συναδέλφων.Διαβάζουμε: 
Αυτή η προβοκάτσια ολκής σε βάρος του ΚΚΕ που θα τη ζήλευε και ο Μανιαδάκης, στην
ιστοσελίδα ενός φασίστα ίσως να ήταν και αναμενόμενη. Στην ιστοσελίδα όμως κάποιων που παρουσιάζονται σαν «αριστεροί» έως και κομμουνιστές... τί σημαίνει;!

Σκεφτείτε παλικάρια ποιόν εξυπηρετεί ο αντικομουνισμός έστω και χοντροκομμένος. 

«Υπάρχει ένα είδος αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δε θα μπορούσε να κάνει η δεξιά.» 
-Ανιέλι (ιδιοκτήτης της FIAT )

Διαχείριση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης έστω και από «αριστερή» κυβέρνηση, είτε με ευρώ είτε με δραχμή, συνεπάγεται την προσαρμογή των εργατικών -λαϊκών αναγκών στα όρια των κάθε φορά κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό όλος ο αγώνας του ΚΚΕ σήμερα γίνεται στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης υπέρ της εργατικής τάξης ώστε να μπορέσει να αλλάξει δρόμο η χώρα, να εγκαταλείψει τον καπιταλιστικό δρόμο. Να ενισχυθούν τα αντικαπιταλιστικά- αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά και ο προσανατολισμός του κινήματος. Μόνο έτσι μπορεί ο λαός να συγκροτηθεί σε μια αποφασιστική δύναμη και να επιβάλλει τη δική του διέξοδο.

Οι συνδικαλιστές που θέλουν να λέγονται ταξικοί σ΄ αυτήν την πορεία πρέπει να κινηθούν και όχι να μπαίνουν κάτω από τις σημαίες της αντίπαλης τάξης και να τραβούν μαζί τους και τους εργαζόμενους.

Ζαφείρης Βελλής

9 σχόλια:

  1. Αυτή είναι μια απάντηση, με πολιτική τοποθέτηση,αρχή -μέση-τέλος.
    Ο νεοκομμουνιστής όμως,απο το πρωί βρίζει χυδαία όποιον βρίσκει μπροστά του στο ΜΑΙ.
    Κατάλαβες φίλε Ζαφείρη γιατί στο ΜΑΙ, η ΑΣΚΕ πάτωσε;
    Και η μαγκιά είναι και στο στέκι που δημοσιεύει την αντίθετη άποψη και μάλιστα σε περίοπτη θέση.Δημοκρατία λέγεται.Για αυτό και είναι μπροστά απο όλα τα blogs.

    Nέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ζαφειρης ξέρει καλά ποσό τον αγαπάμε.
    Το αυτούσιο απόσπασμα της ομιλίας του Δ.Κουτσομπα.
    Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα. Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων. Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος. Δηλαδή θα παίρνει ο εργαζόμενος 1.000 ευρώ, 600, 800 όσα παίρνει στη δουλειά του για παράδειγμα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο μισό, σαν να παίρνει 300 ή 500 ευρώ από 1.000. Άρα έτσι θα ψωνίζει, έτσι θα αγοράζει υπηρεσίες, έτσι θα αγοράζει προϊόντα, έτσι θα ζει. Άρα κάθετη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν.»

    Φίλε Ζαφειρη και εμάς έκπληξη μας προκαλεί. Αλλά αυτα είναι τα ακριβή λόγια του ΓΓ του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...μονο που συντροφε Ζαφειρη το ΚΚΕ ειναι αυτο που δεν κινειται και αρνειται να αλλαξει την στρατηγικη του...και γιατι να το κανει αλλωστε αφου μπαινει στην βουλη κι ετσι διατηρει τα προνομια του.Και παρεμπιπτοντως δεν ειναι οι μονοι κομμουνιστες σε αυτη την χωρα,ας μην συγχεουμε τον κομμουνισμο με το ΚΚΕ ειναι κριμα και αδικο για τους κομμουνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανως και ο ανθρωπος θελει να πει οτι η λυση δεν ειναι η αλλαγη του νομισματος αλλα η εξαλειψη του καπιταλισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αστική δημοκρατία και με εκλογές δεν ανατρέπεται ο καπιταλισμός.Να τα πεί ξεκάθαρα,αν αυτά εννοεί. Αλλοίως μετά απο 70 χρόνια στο 135ο συνέδριο, πάλι θα ψάχνει να βρεί γιατί ψήφισε οχι.Τι έκανε λάθος και που το ΚΚΕ.(βλέπε Άρης-Βάρκιζα).

      Διαγραφή
  5. Να αλλάξει το κκε τη στρατηγική του; γιατί; για να γίνει συριζα;
    η σαπίλα αγαπητέ συνάδελφε δεν ομορφαίνει ανατρέπεται....αυτό λέει η στρατηγική του κκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό υπάρχει άλλωστε και η αριστερά του Ανιέλι, και οι κομμουνιστές στυλ Καννέλη.

      Διαγραφή
  6. Μην παριστάνετε τους ηλίθιους εκεί στο «Στέκι της Έλξης», γιατί δεν είσαστε. Το αντίθετο μάλιστα. Αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας για τις θέσεις του ΚΚΕ θα τις βρίσκατε στο «Ριζοσπάστη» ή στο portal 902.gr και δε θα τις ψάχνατε στην «κοπτοραπτική» της «Καθημερινής». Συμπεριφερθήκατε όμως χειρότερα και από την Καθημερινή γιατί ακόμη και αυτό το επιλεκτικό κατασκεύασμά της, το παραποιήσατε (Τίτλος και υπότιτλος). Πάντως όλη η ομιλία του Κουτσούμπα στη Σύρο είναι ακόμη αναρτημένη στο portal του 902 και ακόμη καλύτερα η σημερινή ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις. (που είναι και μικρότερη σε έκταση). ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.

    -Βελλής Ζαφείρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζαφείρη ούτε ηλίθιοι είμαστε.
    Ούτε όμως δεχόμαστε μαθήματα συμπεριφοράς.Η κριτική για το πως παρουσιάζουμε τα θέματα μας είναι δεκτή και την ακούμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε καθημερινά.
    Καλό θα είναι να κάνεις μαθήματα συμπεριφοράς σε αυτούς που άφησες στο πόδι σου και όχι στο στέκι της έλξης, το οποίο όπως θα θυμάσαι ήταν το μόνο που όταν κανείς δεν ανηπαρήγαγε τις θέσεις σου ,το έκανε συνεχώς, και μάλιστα με προσωπική εργασία,περνώντας σε ηλεκτρονική μορφή τις γραπτές ανακοινώσεις σου και βγάζοντας τις στο διαδίκτυο.

    Το ότι και εσύ δεν ξεκαθάρισες το ποιος είναι ο φασίστας στο σχόλιο σου- κάναμε ότι δεν το είδαμε- δεν είναι ότι δεν το είδαμε,αλλά το προσπεράσαμε , καλή την πίστη.
    Όπως δημοσιεύσαμε και τα "ανώνυμα" σχόλια που μας κάνουν κριτική σε αυτήν την δημοσίευση.
    Στο διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να βγάλει και το portal του 902 και της Καθημερινής και όποιο άλλο θέλει.
    Εμείς επιλέξαμε αντί να βγάλουμε την ανάρτηση του 902, να βγάλουμε την δικιά σου γιατί ξέρουμε ότι θα διαβαστεί απο πολλούς (εκατοντάδες) συναδέλφους μας ,αντί για αυτήν του 902 ή κάποια ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που διαβάζουν μερικές δεκάδες απλά.
    Και μάλιστα επιλέξαμε ένα σχόλιο σου σε μια δημοσίευση,να το κάνουμε ξεχωριστή ανάρτηση.
    Η ανακοίνωση σου λοιπόν διαβάστηκε απο 250 και πλέον αναγνώστες σε λιγότερες απο 18 ώρες.
    Οι ανακοινώσεις του 902 και του ΠΑΜΕ διαβάζονται συνήθως απο 30-40 αναγνώστες μας.

    Γενιδούνιας Κώστας για την διαχειριστική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή