Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η ΔΑΚΕ Έλξης ευνεχίζει να μας προκαλεί (επικουρίες και ιστορίες). Ας πούμε και την αλήθεια

Ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ το ότι οι μηχανοδηγοί τους γύρισαν την πλάτη στις πρόσφατες εκλογές.Και δεν μπορούν να το χωνέψουν γιατί δεν ξέρουν την λέξη αυτοκριτική.
Χυδαίοι χαρακτηρισμοί, επιλεκτική αναπαραγωγή αναρτήσεων απο το στέκι της έλξης.Παρουσιάζοντας παλιότερη  ανάρτηση μας
για τις επικουρίες προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα ότι δήθεν άλλαξε η στάση της νέας Διοίκησης της ΠΕΠΕ για το θέμα των επικουριών.
Θυμίζουμε ότι 
  1. Όλοι ξέρουν ότι πέρυσι τέτοιον καιρό, ΟΛΟΙ οι βοηθοί μηχανοδηγού είχαν εξαναγκαστεί σε υποχρεωτικές επικουρίες που φέτος λόγω της αλλαγής των συσχετισμών στο Σωματείο ΔΕΝ έγιναν. Απο κανένα βοηθό ΔΕΝ ζητήθηκε ,είτε απο μέλος του ΔΣ του Σωματείου και  ιδιαίτερα απο αυτά της +ΣυνΕξέλιξης ,να δουλέψει ως επίκουρος ή να βάλει "πλάτη". Αντίθετα συνάδελφοι απευθύνθηκαν σε συνδικαλιστές ζητώντας τους να μεταβούν οικειοθελώς στην Θεσσαλονίκη.
  2. Ποτέ και απο κανένα μηχανοδηγό δεν ζητήθηκε ή υπήρξε σκέψη απο το Σωματείο να πάει επίκουρος ή να βάλει "πλάτη".Αντίθετα η νέα Διοίκηση της ΠΕΠΕ καλύπτει απόλυτα - σε αντίθεση με τον προηγούμενο Πρόεδρο που σφύριζε αδιάφορα-  όσους θέλουν να πέρνουν τα ρεπό τους .
  3. Ο συνάδελφος Τουρλής πέρυσι όπως είχε γράψει το στέκι είχε απειλήσει ευθέως σε συνεδρίαση του ΔΣ με σκληρή επαναχάραξη των κυκλωμάτων αν δεν πάνε επίκουροι οι βοηθοί,απείλώντας και με μεταθέσεις. (όπως ακούγεται και στο ηχητικό) Κάτι που ΔΕΝ έγινε και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ απο τον σημερινό Πρόεδρο.Αντίθετα η σημερινή νέα Διοίκηση της ΠΕΠΕ δεν επιτρέπει την απάνθρωπη υπηρεσία του εμπορικού στην Θεσσαλονίκη που προσπαθεί να επιβάλει η ΔΑΚΕ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι στην ΔΑΚΕ Έλξης (ας μην κρύβονται πλέον) έχουν ένα πόνο.
Δεν μπορούν να εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ πέρυσι ταλαιπωρήθηκαν οι 20 βοηθοί (όσοι δεν ήθελαν να πάνε επίκουροι) και φέτος που έχουμε 45 (ναι, ναι 45 )λιγότερους μηχανοδηγούς αυτό δεν έγινε.

Και δεν έγινε, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ η νέα Διοίκηση της ΠΕΠΕ.
Κανείς βοηθός που ΔΕΝ επιθυμεί ΔΕΝ θα πάει επίκουρος.

Η επαναχάραξη των κυκλωμάτων  γίνεται γιατί πολύ απλά έχουμε 45 μηχανοδηγούς λιγότερους και λόγω καλοκαιρινών αδειών.

Στην ΔΑΚΕ θα πρέπει να μας εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ φέτος είμαστε 45 λιγότεροι! Προφανώς γιατί συνταξιοδοτήθηκαν μετά απο πολλά χρόνια δουλειάς πολύ συνάδελφοι.

Τι κάνανε για αυτό όμως.Γιατί προχτές μειοψηφίσανε για τις κινητοποιήσεις για τις προσλήψεις.

Εκτός αν νομίζουν ότι δεν βλέπουν οι μηχανοδηγοί τα αυτονόητα.

 Ότι δηλαδή κληροδοτήσανε ένα βουνό προβλήματα στην νέα Διοίκηση του Σωματείου μας, και κάνουν ότι ΜΠΟΡΟΥΝ καθημερινά για να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και ότι αυτοί ήταν οι "ικανοί".

Μόνο που για το εμπορικό στην Θεσσαλονίκη η σφαλιάρα απο τους μηχανοδηγούς του ΜΑΙ στους απλά  "χρήσιμους" της ΔΑΚΕ που προσπάθησαν να το περάσουν ήταν ΗΧΗΡΗ.
Ούτε 5 δεν προθυμοποιήθηκαν και όσοι πήγαν , εκτός απο τον γνωστό συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ -παντός καιρού- , πήγαν γιατί είχαν λανθασμένη πληροφόρηση.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Υ.Γ.Ακόμα γελάμε με τον χαρακτηρισμό "συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί. Αυτοί που πριν τις εκλογές θέλανε κινητοποιήσεις απο την ΠΕΠΕ για την έλλειψη προσωπικού και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του κλάδου και ακολουθούν την ίδια τακτική και τώρα που είναι πρώτη δύναμη; Οι συνεπείς σε απόψεις και προτάσεις ; Αυτοί είναι οι "ψευτοθόδωροι";

Υ.Γ. 3 Οι εκλογές είναι σε 3 χρόνια συνάδελφοι της ΔΑΚΕ. Συνέλθετε,γιατί τα προβλήματα τρέχουν. Κάντε και λίγη αυτοκριτική. 





1 σχόλιο:

  1. Τα έλεγε ο ποντικός. Τα έλεγε. Αλλά δεν τον ακούγανε.
    Ο ποντικός ντε.Ο ποντικός. Καθυστέρηση - επιστροφή- καθυστέρηση-επιστροφή.Ω καθυστέρηση και Ω επιστροφή.Τι χαρά είχανε κάποτε για τις καθυστερήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή