Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες επιστολές απο τον Π.Τερζόγλου

Νέες επιστολές λάβαμε και δημοσιεύουμε απο τον συνάδελφο Τερζόγλου Π. Διαβάζουμε :


  • Η ΠΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΣΑΛΙΔΗ!!!

Στο σημερινό Προεδρείο της ΠΟΣ κατέθεσα όπως είχα δεσμευτεί, πρόταση να υποβάλλουμε μήνυση εναντίον του Διευθ. Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαλίδη για τους άθλιους υπαινιγμούς που εκστόμισε, θίγοντας την ακεραιότητα και εντιμότητα των σιδηροδρομικών που εργάζονται στα Λογιστήρια ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ απέρριψε επίσης την πρόταση, αλλά δε σταμάτησε εκεί. Ο εκπρόσωπος του και Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ που φιλοδοξεί να γίνει και Πρόεδρος, αφού μου απαγόρευσε να αναφέρω το όνομά του (κάτι σαν το Νταλάρα δηλαδή), μου άσκησε κριτική ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ σχετικά με τη συνάντηση ΠΟΣ - Τσαλίδη!!!
Την απάντηση την πήρε από τον Αν. Γεν. Γραμματέα συνάδελφο Παναγούλια, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνάντηση και όχι μόνο επιβεβαίωσε τα καταγγελόμενα από εμένα, αλλά τα ενίσχυσε και με τη δική του εμπειρία.
Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία του Δικτύου έχει χάσει και την παραμικρή ικμάδα σοβαρότητας, παίζοντας το ρόλο του υπερασπιστή υβριστών των σιδηροδρομικών.
Η μόνη παράταξη που συμφώνησε με την πρόταση μου, ήταν το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
Θα καταθέσω την πρόταση μου και στο Σωματείο (Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ) στο οποίο είμαι μέλος και στο οποίο είναι επίσης φυσικά μέλη και θιγόμενοι συνάδελφοι.
Οι 3 παρατάξεις θα πρέπει να κατανοήσουν ότι, δεν εκπροσωπούν μόνο μηχανοδηγούς, προσωπικό κίνησης και κλειδούχους, αλλά το σύνολο των σιδηροδρομικών.


  • ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΙ Ο ΒΟΥΡΔΑΣ!!!


Το έχω πει και άλλες φορές αλλά δεν με ακούνε εκείνοι που πρέπει. Όσο η πλειοψηφία της ΠΟΣ, ακολουθάει «συμβιβαστική» γραμμή με τους Διοικούντες, τότε αυτοί θα αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Στο δια ταύτα.

Τόλμησε η ΠΟΣ (ως όφειλε) να στείλει την παρακάτω επιστολή στον κ. Βούρδα, Διευθ. Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ:

“Ο σιδηρόδρομος όσον αφορά το ζήτημα της υποδομής για παρά πολλά χρόνια εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα σε αρκετά μεγάλο μέρος του να παρουσιάζει μια ζοφερή και απαρχαιωμένη εικόνα.

Η απόφαση της πολιτείας για εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και κατασκευή νέων σύγχρονων μεγάλων τμημάτων όπως ΤΙΘΟΡΕΑ – ΔΟΜΟΚΟΣ ενώ χαιρετίστηκε από όλους, εν τούτοις «καρκινοβατεί» η περάτωσή του εδώ και δύο δεκαετίες. Αποτέλεσμα αυτού, ήτο εν αναμονή των νέων τμημάτων να μην πραγματοποιείται σοβαρή παρέμβαση στο υπάρχον δίκτυο.

     Στο δίκτυο το οποίο εκσυγχρονίστηκε τμηματικά λόγω αδυναμίας να λειτουργήσει στο σύνολό του παρουσιάστηκαν φαινόμενα λεηλασίας και κλοπών που επέφεραν μεγάλη ζημία στον ‘Ελληνα φορολογούμενο καθότι αναγκάστηκε να ξαναπληρώσει έργα που είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί (όπως Ηλεκτροκίνηση).

     Παρά τις προσπάθειές σας που κινούνται σε θετική κατεύθυνση, εν τούτοις παρουσιάζονται δυστοκίες και προβλήματα για τα οποία ανέκαθεν η Π.Ο.Σ. με παρεμβάσεις της προσπαθούσε να βελτιώσει.

     Κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας, σας επισημάναμε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της Ηλεκτροκίνησης του τμήματος ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ αλλά απαραιτήτως σε πρώτη φάση έως το Σ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ. παρά τις ενστάσεις σας λόγω των δυσκολιών που όλοι γνωρίζουμε το έργο προχώρησε παραμένοντας όμως ημιτελές καθώς η Ηλεκτροκίνηση έφτασε μέχρι το Σ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ χωρίς να συνδεθούν όμως οι τρεις γραμμές κυκλοφορίας (1η, 2η και 3η γραμμή) για απόσταση λιγότερη των διακοσίων (200) μέτρων.
   
     Η ολοκλήρωση της ανάταξης της Ηλεκτροκίνησης έως την ΤΙΘΟΡΕΑ όχι μόνο δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα εάν δεν συνδεθεί ο Σ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ αλλά κινδυνεύει να επιφέρει τεράστια ζημία τόσο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και στο δίκτυο διότι:
1. Εάν τάχιστα δεν ηλεκτροδοτηθεί και δεν πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία ηλεκτροκίνητα, ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέους βανδαλισμούς και κλοπές καθώς οι επιτήδειοι θα δρουν ανενόχλητοι και
     2. Πέραν του οικονομικού κόστους που θα επιβαρύνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο είναι «κάποια εκατομμύρια» λόγω πετρελαιοκίνησης, υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με το ντιζελοκίνητο τροχαίο υλικό, το οποίο βιώνει τα όριά του χωρίς δυστυχώς εναλλακτικές λύσεις.
   
      Κατόπιν τούτων, ζητάμε να καταβληθεί άμεσα κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να καλυφθούν τα διακόσια μέτρα περίπου με Ηλεκτροκίνηση στο Σ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ αποσοβώντας έτσι και τον κίνδυνο του χλευασμού και της απαξίωσης από κάθε κακόβουλο που καραδοκεί να στοχοποιήσει το σιδηρόδρομο.”

Πριν σας αναφέρω την απάντηση του κ. Βούρδα, ας θυμηθούμε ποιος είναι ο κύριος αυτός μέσα από μία ανάρτηση μου αμέσως μετά το διορισμό του από τον εργολ…, συγνώμη υπουργό κ. Σπίρτζη:

“ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ!!!

Τελείως αποκομμένος από την πραγματικότητα ο κ. Σπίρτζης ή με διάθεση να προχωρήσει στα «σχέδια» του για εγκαθίδρυση δικού του μηχανισμού, συνεχίζει τις «λάθος» επιλογές. Μετά την ΕΥΔΑΠ στην οποία ταλαιπώρησε το προσωπικό της τόσο καιρό, σειρά ήρθε η ΕΡΓΟΣΕ η οποία είναι χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και 6 μήνες. Σε μία εταιρεία λοιπόν με τόσο σημαντικό καθήκον και με τόση καθυστέρηση στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών έργων, ο κ. Υπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει έναν άνθρωπο άσχετο με το αντικείμενο, τον κ. Βούρδα, ανασύροντας τον από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε βιογραφικό:
«Ποιός είναι ο Θάνος Βούρδας;
Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης- Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένος με τη Φιλιώ Καράφτη. Έχουν μία κόρη, την Ειρήνη. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος Δημάρχου Χανίων, ως Σύμβουλος Διοίκησης στα ΗΛΠΑΠ Α.Ε., ως Επιστημονικός Σύμβουλος Υφυπουργού Γεωργίας, ως Ειδικός Σύμβουλος ΥΠΕΣΔΔΑ και ως συνεργάτης σε Τεχνικό Γραφείο . Έχει αναπτύξει σημαντική πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Ήταν μέλος σε μαθητικά συμβούλια, συλλόγους φοιτητών και όργανα συνδιοίκησης του Πολυτεχνείου ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος (1994-96). Έχει ενταχθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από τα μαθητικά του χρόνια και έχει υπηρετήσει σε πολλά όργανα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από το 1996 έως το 1999 ήταν Γραμματέας Σπουδάζουσας Ν. ΠΑΣΟΚ ΑΕΙ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας (Β3). Συμμετέχει επίσης σε κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών.
Συγκλονιστικό ενδιαφέρον έχει άρθρο που δημοσιεύθηκε στο autodioikisi.gr λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές του 2014:
Την παραίτησή του από τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθηνας (Β3) υπέβαλε μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών ο Θάνος Βούρδας. Ο κ. Βούρδας που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα «στα πλαίσια των διαδικασιών που υποτίθεται θα γίνονταν», κάνει λόγο για «επισκέπτες αντιπεριφερειάρχες» αναφερόμενος στην επιλογή του κόμματος του, τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Κώστα Παπαντωνίου ο οποίος δεν κατοικεί στην περιοχή. «Δυστυχώς η επιλογή που έγινε, θεωρώ, ότι προσβάλλει τις θεσμικές λειτουργίες του ΠΑΣΟΚ, τα όργανα του Κινήματος στη Δυτική Αθήνα, τα μέλη και...τους φίλους μας στην περιοχή αλλά και ευρύτερα τους πολίτες.
Πολίτες μίας περιοχής που έχει τη δυνατότητα με τους νέους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς, να κάνει την υστέρηση και την υποβάθμιση χρόνων, αφετηρία Ανάπτυξης και Δημιουργίας.  Σε καμία περίπτωση δεν κρίνω το πρόσωπο του υποψηφίου που ανακοινώθηκε το οποίο έχει πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική διαδρομή.
Κρίνω το γεγονός της μη εκπροσώπησης στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, από πρόσωπο της Δυτικής Αθήνας στην οποία αναφέρεται η συγκεκριμένη θέση.  Σε μία περιοχή όπου τιμά το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά με πολύ υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, κάποιοι στο Κίνημά μας δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα άξιο στέλεχος να την εκπροσωπήσει.
Όπως στη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων εναντιώθηκα στους «επισκέπτες καθηγητές», έτσι και σήμερα δεν μπορώ να αποδεχτώ «επισκέπτες Αντιπεριφερειάρχες», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βούρδας.
Δηλώνει δε ότι υποβάλλει την παραίτησή του «από τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας (Β3) καθώς θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αιρετό όργανο δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο και λόγο με βάση τις τελευταίες εξελίξεις», προσθέτοντας ότι παραμένει σταθερός υποστηριχτής του ΠΑΣΟΚ και ότι «στη Δυτική Αθήνα θα συμμετάσχω σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία να υποστηριχτούν ο Γ. Καπλάνης στην Αγ. Βαρβάρα, ο Ν. Σαράντης στους Αγ. Αναργύρους-Καματερό, ο Χρ. Καρδαράς στο Αιγάλεω, ο Ν. Ζενέτος στο Ίλιον, ο κ. Λαλένης στο Περιστέρι και ο Δ. Τσατσαμπάς στο Χαϊδάρι». Προσθέτει δε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την εκλογή του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής καθώς έχει εμπειρία, ικανότητα, στόχους και όραμα για το αύριο.”

Ο κ. Βούρδας, θεώρησε καλό να ειρωνευτεί τις αγωνίες των σιδηροδρομικών για την πορεία των έργων που καρκινοβατούν εδώ και δεκαετίες και έστειλε μία απάντηση που μάλλον αποτελεί «επιστολή υποψήφιου βουλευτή» παρά σοβαρή απάντηση, υπεύθυνου ανθρώπου που διαχειρίζεται τόσα σημαντικά έργα.

Προσέξτε απαντήσεις:

1.-« Τον τελευταίο 1μιση χρόνο, νομίζουμε πως έχει γίνει αντιληπτό το γεγονός πως ο σιδηρόδρομος και η αναβάθμιση του, αποτελούν και πολιτική προτεραιότητα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα τίθεται ως βασικός στόχος και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Σιδηροδρομικής Οικογένειας».

Σοβαρά βρε Βούρδα;;;

2.- “Από την πλευρά μας, αυτό που σας ζητάμε είναι να συενχίσετε την ενασχόληση σας με την πρόοδο του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και να είστε αρωγοί στις προσπάθειες επιτάχυνσης των έργων, συμβάλλοντας στην άρση τεχνητών «διαχωριστικών» γραμμών και εμποδίων σκοπιμότητας. Επίσης  …» … σταματάω δε μεταδίδω άλλο, που λένε.

Τι λες βρε Βούρδα;;;

Εάν είχα την απάντηση του σε ηλεκτρονική μορφή, θα σας την αντέγραφα μόνο και μόνο γιατί αποτελεί μνημείο πολιτικού σαλτιμπαγκισμού, αντάξιο ανθρώπων της ποιότητας και της ηθικής του Σπίρτζη, του Σγουρού και του Τσίπρα. Την έχω μόνο σε χαρτί και δεν αντέχω να την αντιγράψω όλη.

Ο κ. Βούρδας, ο εκδικητικός κ. Βούρδας που μεταθέτει όποιον δεν ταυτίζεται μαζί του, μαθαίνω ότι τελευταία «ασχολείται ενεργά» και με το Συνέδριο της ΠΟΣ!!!

Που πας βρε Βούρδα;;;

Ζήτησα από το Προεδρείο της ΠΟΣ να στείλει άμεσα απάντηση σε αυτόν τον κύριο, αλλά προτιμούν να συναντηθούν πρώτα μαζί τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας και για τον μεν και για τους δε.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Είναι λοιπόν να έχει κανείς απορία μετά τα παραπάνω γιατί αυτή η χώρα είναι στα μνημωνιο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή