Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Γαλλία : H εργατική τάξη δεν παραδίδει τα όπλα !

Μπορεί τον περασμένο Ιούλη η γαλλική κυβέρνηση να επέβαλε, παρά τις πολύμηνες, μαζικές, λαϊκές αντιδράσεις, τον αντεργατικό νόμο, αλλά η γαλλική εργατική τάξη, η νεολαία, οι άνεργοι, δεν κατέθεσαν τα όπλα. Χθες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και
πάλι στους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας για να διαδηλώσουν ξανά την αντίθεσή τους στην «μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας» που τσακίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και επεκτείνει την «ευελιξία», δηλαδή την σύγχρονη εργασιακή σκλαβιά. 
Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, για 14η φορά, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων εκατό πόλεων, ζητώντας να αποσυρθεί στο σύνολό του ο νόμος, τον οποίο υπερασπίζεται η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Το κράτος απάντησε, ως είθισται, με άγρια καταστολή, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί αφειδώς χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης. Στη Νάντη και τη Ρεν, δύο πόλεις της δυτικής Γαλλίας, σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς. 
Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο, το «λίκνο» της εμβληματικής υπερταχείας TGV. 
Η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες. Ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ ανέφερε ότι θα ακολουθηθούν πλέον άλλες οδοί διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων και η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι θα μπλοκάρουν τις επιχειρησιακές συμφωνίες, στις οποίες δίνει προτεραιότητα ο νόμος αυτός έναντι των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 
Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαδήλωση είχε επίσης ως στόχο να συνεχιστούν οι πιέσεις απέναντι στην κυβέρνηση. «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα», προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου