Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα καταγγελία απο τον Π.Τερζόγλου για την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μπορεί να μην παραβρέθηκε στην συνάντηση,αλλά καταγγέλλει τα όσα ειπώθηκαν (κ του μεταφέρθηκαν) ο συνδικαλιστής της Διοίκησης της ΠΟΣ. Διαβάζουμε : 
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τον Διευθ. Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
κ. Τσαλίδη, για τις προσβλητικές και ατιμωτικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε, στη συνάντηση του με το προεδρείο της ΠΟΣ την Πέμπτη 15/9/2016 και αφορούσαν την οικονομική σχέση που είχαν μέχρι σήμερα τα Λογιστήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ.
Το Προεδρείο της ΠΟΣ (Παρασκευόπουλος, Καραδήμας, Ντίτσας) παρουσία των συναδέλφων Γενιδούνια και Τουρλή, επισκέφθηκαν τον κ. Τσαλίδη στα πλαίσια της απόφασης της Διοίκησης. Το θέμα της συνάντησης ήταν η υλοποίηση της ΣΣΕ και η άρνηση του να πληρώσει τις υποχρεώσεις της εταιρείας σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Τις τελευταίες ημέρες με πραξικοπηματικό τρόπο ο κ. Τσαλίδης σταμάτησε να υλοποιεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δημιουργώντας ασφυξία ρευστότητας σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Ακούστηκε μάλιστα να λέει ότι, δεν χρωστάει τίποτα στον ΟΣΕ!!!
Αυτό σε συνδυασμό με τους γνωστούς τραπεζικούς περιορισμούς, έφερε τις 2 επιχειρήσεις σε τραγική κατάσταση αφού δεν είχαν ρευστό προκειμένου να πληρωθούν τόσο οι παγίες προκαταβολές, όσο και οι δικαστικές αποφάσεις σε συναδέλφους που πληρώνονταν από το Ταμείο του ΟΣΕ. Αυτό είχε άμεσες συνέπειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις αν δεν μεσολαβούσε πάλι η αυτοθυσία των σιδηροδρομικών.
Στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΟΣ έβαλα το ζήτημα αυτό και αποφασίστηκε ομόφωνα, να επισκεφθούμε τον κ. Τσαλίδη. Από αβλεψία του Προέδρου της ΠΟΣ δεν ενημερώθηκα και δεν παρευρέθηκα στη συνάντηση, όπου υπήρξε η εξής τοποθέτηση του κ. Τσαλίδη, όπως ενημερώθηκα πριν λίγο από μέλη του Προεδρείου.
Ο κ. Τσαλίδης απαντώντας στους συναδέλφους, δήλωσε με το γνωστό κουτσαβάκικο ύφος του: Το ρευστό μέσα στις μαύρες σακούλες ανάμεσα σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ, σταματάει!!! Δεν θα πάω εγώ φυλακή!!!
Δεν ξέρω από πού ορμώμενος ο κ. Τσαλίδης, έκανε αυτές τις δηλώσεις ένα μήνα μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!
Δεν ξέρω αν ο κ. Τσαλίδης τους προηγούμενους μήνες ή στην προηγούμενη πολιτική και κοινωνική ζωή του, έχει τέτοιες εμπειρίες και γνωρίζει τη διαδικασία!!!
Δεν ξέρω τι μεσολάβησε ανάμεσα στον Αύγουστο (όπου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα) και στο Σεπτέμβρη!!!
Δεν ξέρω αν ο κ. Τσαλίδης είδε να κυκλοφορούν στο κτήριο της Καρόλου, μαύρες τσάντες εκτός εκείνων που χρησιμοποιούνται στους κάδους απορριμμάτων!!!
Ξέρω ότι το προσωπικό του Λογιστηρίου στον ΟΣΕ λειτουργεί πάντα με διαφάνεια και εντιμότητα, σεβόμενο τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Ξέρω, ως υπάλληλος κι εγώ του Λογιστηρίου, ότι κάθε φορά που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλλε μετρητά στο ταμείο του ΟΣΕ (κτήριο Καρόλου, 4ος όροφος) μέσω του ταμείου της (κτήριο Καρόλου, 2ος όροφος), συμπληρώνονταν και υπογράφονταν απόδειξη πληρωμής και απόδειξη είσπραξης με το λογότυπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αμέσως λογιστικό σημείωμα εισόδου των χρημάτων στο ταμείο του ΟΣΕ.
Αυτό για τον κ. Τσαλίδη, είναι διαδικασία «μαύρης σακούλας»!!!
Το σίγουρο είναι ότι ο κύριος αυτός δεν έχει καταλάβει, που έχει έρθει. Ίσως να νομίζει ότι διοικεί κάποιο μπαρ ή κάποιο νυχτερινό κέντρο. Το βέβαιο είναι ότι, είναι απολύτως ακατάλληλος να βρίσκεται στην ηγεσία ενός δημόσιου (μέχρι πρότινος) και κοινωνικού μέσου, όπως ο σιδηρόδρομος και να διοικεί εργαζόμενους (μηχανοδηγούς, προσωπικό αμαξοστοιχιών, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό) που με αυτοθυσία κρατούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοιχτή, όταν κινδυνεύει να κλείσει εξ αιτίας της πολιτικής του ιδίου και της κυβέρνησης που τον διόρισε.
Ο κ. Τσαλίδης είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος και πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως.
Ζήτησα από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ να συνεδριάσει άμεσα το Προεδρείο της, για να κινηθεί πολιτικά και δικαστικά εναντίον αυτού του κυρίου, που δεν έχει πλέον καμία θέση ανάμεσα μας.
Αυτό δεν θα περάσει έτσι!!!

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ
Υπάλληλος στο Λογιστήριο του ΟΣΕ

Υ.Γ. Προτείνω από τώρα και στο εξής, όλες οι σακούλες που κυκλοφορούν στο κτήριο της Καρόλου να είναι διαφανείς, για να μην μπερδεύει ο κ. Τσαλίδης τα λεφτά με τα σκουπίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου