Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση ΓΣΕΕ-ΔΝΤ, Δελτίο Τύπου


Με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις που καταγράφουν τις τραγικές επιπτώσεις των προγραμμάτων προσαρμογής για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, προσήλθε σήμερα η ΓΣΕΕ στη συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς
Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου. 

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του ΔΝΤ, στο πλαίσιο διαμόρφωσης από το ταμείο της έκθεσης που θα δημοσιοποιήσει για την ελληνική οικονομία.
Η Συνομοσπονδία κατέθεσε στοιχεία και μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας της για τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας και όχι μόνον, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να παραδέχεται ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές για εργαζόμενους και συνταξιούχους. 
Στη διαπίστωση του ταμείου εντάσσεται και η εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατό να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πρωτογενή πλεονάσματα. 
Η ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα επώδυνα μέτρα, απορρίπτοντας στο σύνολό τους τα προηγούμενα που κατέστησαν ζούγκλα την αγορά εργασίας και αναμένει οι απόψεις της που εκφράστηκαν στη συνάντηση, να αποτυπωθούν και στο τελικό κείμενο της έκθεσης του Ταμείου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Κατά το κοινώς λεγόμενο (της ετριξε τα δόντια )έχουμε συνδικαλισμό στη χώρα αυτή όχι αστεία! !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή