Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΟΣ για το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση της κατ όνομα «Αριστεράς» εγκαταλείποντας κάθε προεκλογική της εξαγγελία, προχωρά στον γνωστό δρόμο της λιτότητας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Τίποτε από ότι είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους δεν έχει υλοποιήσει,
ενώ αντίθετα συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο το έργο των προκατόχων  της.
Οι εργαζόμενοι δυστυχώς εξαπατήθηκαν για μια ακόμη φορά και δεν έχουν πλέον να ελπίζουν σε τίποτε από κυβερνητικές εξαγγελίες. Ότι και αν εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός – (ως αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έλεγε ότι ο ΟΣΕ είναι δημόσιος και θα παραμείνει) -  οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους. Οι κυβερνητικές «σειρήνες» θα ηχήσουν για μια ακόμη χρονιά προσπαθώντας να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους.
Οι φετινές εκδηλώσεις στη ΔΕΘ βρίσκουν τους σιδηροδρομικούς δυστυχώς ακόμη μια φορά σε θέση άμυνας αφού παρά τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε στους Ιταλούς με τίμημα ίδιο με τηλεοπτική άδεια!!! Και θα συνεχιστεί ο τεμαχισμός του σιδηρόδρομου με την ιδιωτικοποίηση και της ΕΕΣΣΤΥ, και σε… λίγο και τον ΟΣΕ (μέσω ΣΔΙΤ).
Οι σιδηροδρομικοί θα δώσουν το παρών δυναμικά στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ώρα: 18.00’ στο άγαλμα του Βενιζέλου, για ν’ αποτρέψουμε έστω και την τελευταία στιγμή το ξεπούλημα των σιδηροδρομικών εταιρειών, το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Για να παλέψουμε για τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μαζί με τον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας
καλούν όλους τους συναδέλφους, ενωτικά – μαζικά να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.
Προσυγκέντρωση στον Ε.Σ.Θ. ώρα 17.00’.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου