Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Κινητοποιήσεις στις 13 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΠΕΠΕ


Ομόφωνα την προκήρυξη  4ωρης στάσης εργασίας την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται 6 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο αποφάσισε στην
σημερινή του συνεδρίαση στην Θεσσαλονίκη το ΔΣ του Σωματείου μας.Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα θέματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την φωτοσήμανση και την τηλεδιοίκηση.

Το Σωματείο μας θα επικοινωνήσει και με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συντονισμό της δράσης την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.
Στην σημερινή συνεδρίαση έγινε αναλυτική συζήτηση για το θέμα της συμφωνίας ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το ΔΣ να αποφασίζει ότι θα αναμένει μέχρι την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου την τελική πρόταση της εταιρείας.Καμία μυστική συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί όπως τονίστηκε απο Πρόεδρο και Γ.Γραμματέα αφού σε όλες τις επίσημες συναντήσεις συμμετέχει το Προεδρείο στο σύνολο του.
Έγινε ενημέρωση για τα θέματα που αλλάζουν μετά την ιδιωτικοποίηση (εφαρμογή εργατικής Νομοθεσίας) ενώ το Σωματείο θα απευθυνθεί στο Δικηγορικό γραφείο που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια για το θέμα της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης (οι γνωστοί 15 μισθοί) που σύμφωνα με την εργατική Νομοθεσία και τα νέα δεδομένα ίσως προσαυξάνονται.
Συζήτηση έγινε για τα κυκλώματα εργασίας, για το θέμα του ρουχισμού, για τις προσλήψεις, την εκπαίδευση των βοηθών και την καλύτερη οργάνωση του κλάδου.
Η ΠΕΠΕ θα ζητήσει και επίσημα το πόρισμα για το δυστύχημα στο Άδενδρο,ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην συνάντηση του Σωματείου μας με την ΡΑΣ και τα χρήσιμα συμπεράσματα που υπήρξαν μετά απο αυτήν.
Το παρόν στην συνεδρίαση έδωσαν και αρκετοί μηχανοδηγοί που έλαβαν το λόγο και συζήτησαν με το ΔΣ τρέχοντα θέματα.
Το ΣτΑ θα συνεδριάσει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα , ενώ τη επόμενη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου  θα γίνει  στο Λειανοκλάδι, έπειτα απο πρόταση της Νέας Έλξης.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου