Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Απούσα η ΠΑΣΚ στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας...


Στην φωτογραφία οι καρέκλες των 9 συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ, μια απο τις πλέον κρίσιμες 10 μέρες πριν
το άνοιγμα των προσφορών στο ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.

Όπως βλέπετε είναι άδειες.... Όχι τυχαία, κάποιοι δεν παρουσιάστηκαν καν,ενώ κάποιοι άλλοι αποχώρησαν πριν καν μιλήσουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.
Θα περίμενε κανείς στην σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας να υπάρχει πλήρης απαρτία,και αγωνιστική διάθεση μέχρι το τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης,ιδιαίτερα απο την πρώτη την τάξη παράταξη, που έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη για τις τύχες των σιδηροδρομικών.

Δυστυχώς μετά την ομιλία του συναδέλφου Λεβέντη,εκπροσώπου της ΠΑΣΚ σήμερα στο ΔΣ, πλην του Προέδρου της Ομοσπονδίας και του συνάδελφου Ζαφειρόπουλου,οι παρόντες συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ αποχώρησαν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ- αν και μέλη του Προεδρείου (Θεοδωρόπουλος)- γιατί είχαν υποχρεώσεις όπως είπαν στην... εργασία τους,επιβεβαιώνοντας στην ουσία εμάς που λέμε ότι συνδικαλισμός και θέσεις ευθύνης δεν μπορούν να συνδυαστούν...
Η εικόνα αυτή όμως πρέπει να προβληματίσει τους σιδηροδρομικούς καθώς είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα των επιλογών τους.

Δεν είναι δυνατό να συνεδριάζει η Ομοσπονδία,μια φορά το μήνα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο χρονικά και να μην παρίστανται ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ της.
Αυτό τόνισαν και οι εκπρόσωποι του Δικτύου Σιδηροδρομικών που πήραν σήμερα τον λόγο (6 απο τους 7) αναρωτόμενοι αν τελικά οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ έχουν εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο εν την απουσία τους για την λήψη αποφάσεων, ή αν τελικά δεν ενδιαφέρουν τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ οι απόψεις των άλλων παρατάξεων.
Η ουσία όμως είναι ότι ο θεσμός της Ομοσπονδίας, συνεχώς μικραίνει με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων.
Κανείς απο εμάς δεν ξεχνά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου των μηχανοδηγών γιατί τόλμησε να διεκδικήσει για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί παραπάνω αμοιβές (και όχι μόνο).
Κατά τα λοιπά η ΠΟΣ αποφάσισε κινητοποιήσεις τις ημέρες ανοίγματος των προσφορών για την ΕΕΣΣΤΥ και συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Υ.Γ. Αλήθεια συνάδελφε Παρασκευόπουλε, Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, σε ικανοποιεί η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Ομοσπονδία επί των ημερών σου ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου