Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Απο την ΡΑΣ η πιστοποίηση εκπαιδευτών και εξεταστών μηχανοδηγών - Σοβαρή ενίσχυση της

Ανοίγει ο δρόμος για την λειτουργία της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στο στέκι της έλξης στο υποκατατεθέν Νομοσχέδιο για τις μεταφορές υπάρχει
άρθρο που προβλέπει ότι πλέον οι εξεταστές και οι εκπαιδευτές για το Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης του ΟΣΕ πιστοποιούνται υποχρεωτικά απο την ΡΑΣ η οποία καθορίζει τις προυποθέσεις και τους όρους πιστοποίησης τους. Η ΡΑΣ πλέον θα τηρεί 2 μητρώα, ένα εξεταστών και ένα εκπαιδευτών, ενώ η ανανέωση της κάθε πιστοποίησης θα γίνεται κάθε 3 χρόνια για τους εκπαιδευτές και κάθε 1 χρόνο για τους εξεταστές.
Παράλληλα η ΡΑΣ ενισχύεται με προσωπικό που θα προέλθει απο μετατάξεις (κινητικότητα) , συστήνονται  Μονάδες Ειδικού Χαρακτήρα  για τη μελέτη και άμεση ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, για τη βελτίωση της ποιότητας και αποδοτικότητας των σιδηροδρομικών υπηρεσιών και για την ενίσχυση της ασφάλειας, της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας του σιδηροδρομικού τομέα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. (τώρα όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντική ήταν η συνάντηση του Σωματείου μας με την ΡΑΣ στις 9 Οκτωβρίου. Το μοναδικό Σωματείο που έχει συναντήσει η ΡΑΣ είναι η ΠΕΠΕ και αυτό έχει την σημασία του για τις κινήσεις στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στο σιδηροδρομικό τοπίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου