Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση Γιάννη Γριβα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείοτης κοινωνικής πραγματικότητας, αφού σαυτή εμπεριέχεται το τρίπτυχο:
 ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και ΤΗΣ ΛΥΣΩΔΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΗ λυσσασμένη επίθεση της μπουρζουαζίας κατά του κόσμου της εργασίας καταγράφεται στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. Πρώτον η απελευθέρωση ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, που ουσιαστικά ελέγχουν τα κράτη και προκαλούν τις ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ τους. 
Δεύτερον, με την απελευθέρωση της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ, οι οποίες καταστρέφουν τις εθνικές οικονομίες αφού οι μικροί παραγωγοί απορροφώνται από τις πολυεθνικές-πολυκλαδικές επιχειρήσεις ή εξαϋλώνονται. 
Τρίτον, με την απελευθέρωση της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ οπότε δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για νέο εργατικό δίκαιο υπέρ του πολυεθνικού κεφαλαίου. Τέταρτον, με την απελευθέρωση της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, που με τις μεταναστευτικές ροές προσδίδουν ένα φτηνό εργατικό δυναμικό και εκτός αυτού πετυχαίνουν την διάβρωση των εθνικών χαρακτηριστικών , αλλοιώνοντας ουσιαστικά την ιστορική κουλτούρα και τις παραδόσεις. Έτσι λοιπόν έχουμε μια ΕΠΙΘΕΣΗ, στην ΕΡΓΑΣΙΑ(ΟΧΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ), στο ΕΙΣΟΔΗΜΑ, στις ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, στα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, δηλαδή στο ΜΟΧΘΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.
 Σε δεύτερο επίπεδο στην  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ θα απαιτήσει η ΤΡΟΙΚΑ ακόμη περισσότερα δεινά για τους εργαζόμενους(ελλαστικοποίησηεντατικοποίηση, με κυνισμό όπως πάντα). Στο τρίτο επίπεδο και αυτό ήδη καταγράφεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ήτοι ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, και ΑΥΞΗΣΗ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ. 
Δεδομένου ότι ήδη έχει ψηφισθεί ο νόμος 4472 που ουσιαστικά ορισμένα δικαιώματα καταργούνται. ΑΝ  ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙΣ!...... Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ περί άλλων τυρβάζει, εκκωφαντική σιωπή των αμνών!...Όποιος δεν καταλαβαίνει την ιστορία είναι υποχρεωμένος να την υποστεί  ξανά. ..Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ηδημοκρατία και η ελευθερία είναι η συνείδηση της αναγκαιότητας που πρέπει να συνειδητοποιήσει τις αιτίες για την σημερινή πραγματικότητα, δηλαδή η επικρατούσα ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΗ  ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ, δεν είναι δυνατόν να καταλάβει ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ
 Η θέση μου είναι πως θα έπρεπε βασανιστικά το Σ.Κ. να βρει τον τρόπο αντίδρασης και επιπλέον να αποδείξει στο κόσμο της μισθωτής εργασίας ότι έχει ένα υπόδειγμα  πώς μπορεί η χώρα να ξεπεράσει την οκτάχρονηκρίση. Ένα περίγραμμα τέτοιο που θα δίνει προοπτική , όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία, θάρρος, τόλμη, ώστε να ενοποιήσει τους εργαζόμενους-ανέργους  και τέτοια υπάρχουν . Είναι απαιτητό η ανασυγκρότηση-ανασύνταξη του να γίνει, που είναι αναγκαιότητα και το επιβάλλει η πρόκληση των καιρών στη  βάση  των ΑΝΑΓΚΩΝ  ή στο πλαίσιο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ή στο πλαίσιο το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ, είτε στο πλαίσιο της  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. Όλα αυτά βέβαια αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και με τα κύρια  γνωρίσματα που μας διακατέχουν.  
Επειδή  νομίζω λοιπόν ότι η οργάνωση παίζει ίσως το σπουδαιότερο ρόλο για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα θα πρέπει να διαμορφώσουμε τους απαραίτητους  και αναγκαίους όρους και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις,  ώστε παντού να ιδρυθούν ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΟΜΕΩΝ(συνδικάτο σιδηροδρομικών –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ). 
Δεδομένου ότι  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΠΩΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΜΑΧΩΝ. 
Συνεχίζεται…………………….                 
                                                                                             23/10/2017 
                                                                                  ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 
                                                                                   ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου