Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή ΠΕΠΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις υπηρεσιακές στολές

Επιστολή της ΠΕΠΕ στον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα των υπηρεσιακών στολών.

Διαβάζουμε  : 


Κύριε Διευθυντά,

Με την από 16/10/2017 και με αριθμό πρωτ. 2509/17/Τ8 επιστολή σας, αναφέρεστε στην υποχρέωση του προσωπικού να φοράει τη χορηγηθείσα από την εταιρεία στολή.
Γνωρίζετε ότι η τελευταία χορήγηση υπηρεσιακού ρουχισμού στους Μηχανοδηγούς έγινε πριν 16-18 μήνες κι ότι πολλοί συνάδελφοί μας δεν παρέλαβαν ποτέ – χωρίς δική τους υπαιτιότητα – τα υπηρεσιακά ρούχα, ενώ σημαντικά ήταν και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σ’ αυτά (μεγέθη κ.λ.π.) μετά την παραλαβή; 
Παράλληλα, το εναπομείναν μέρος του υπηρεσιακού ρουχισμού έχει φθαρεί, αφού οι Μηχανοδηγοί εργάζονται καθημερινά σε χώρους, όπου οι στολές μπορούν εύκολα να λερωθούν (π.χ. μηχανές Δ/Η, εμπορικά, ελιγμοί κ.λ.π.).
Είναι δηλαδή, πρακτικά αδύνατη αυτή τη στιγμή, η πλήρη εφαρμογή της επιστολής σας.
Το Σωματείο προτείνει ως λύση για την επίλυση του προβλήματος, όπως αναφέρεται και στην ισχύουσα Σ.Σ.Ε. (άρθρο 38) την άμεση χορήγηση νέων υπηρεσιακών στολών στο προσωπικό ως εξής:
Δύο (2) παντελόνια χειμερινά και δύο (2) καλοκαιρινά (τύπου τζιν ή υφασμάτινα).
Τέσσερα (4) μπλουζάκια τύπου polo καλοκαιρινά και τέσσερα (4) μπλουζάκια τύπου polo χειμερινά (με το λογότυπο της εταιρείας).
Ένα (1) δερμάτινο μπουφάν.
Δεδομένων των σημερινών συνθηκών εργασίας που επικρατούν ιδιαίτερα στις εμπορικές αμαξοστοιχίες (και στις υπηρεσίες ελιγμών και εφεδρείας) είναι πολύ δύσκολο οι Μηχανοδηγοί να φορούν τις υπηρεσιακές στολές, καθώς το ενδεχόμενο φθοράς τους είναι πολύ πιθανό.
Τέλος, θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα της δημιουργίας χώρων αποδυτηρίων για να αλλάζει το προσωπικό ενδυμασία (ιδιαίτερα στα Κεντρικά Μηχανοστάσια).
Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να συμμετάσχουμε – με εκπρόσωπό μας – σε όποια διαδικασία επιλογής ρουχισμού, ενώ θεωρούμε ότι οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει να είναι άμεσες για να υπάρξει ομοιομορφία στην ενδυμασία του προσωπικού, το συντομότερο.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση. - 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου