Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Σημαντικές πτυχές του Έπους του 1940 φωτίζονται μέσω των αρχείων του ΟΣΕ - Σημαντικά τηλεγραφήματα


Η συνεισφορά των ανθρώπων και του μεταφορικού έργου του τότε ΣΕΚ (Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους), την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κεφάλαιο, επίσημα αναγνωρισμένης υλικής και ηθικής σημασίας.  


Στο αρχείο του ΟΣΕ διασώζονται σημαντικά τηλεγραφήματα και έντυπο υλικό από την περίοδο του Έπους του ΄40 και της γερμανικής κατοχής. Κατόπιν της επιβεβαίωσης της γνησιότητας του υλικού, ο σχεδιασμός του ΟΣΕ είναι να συντηρηθούν επιστημονικά και στην συνέχεια να αναδειχθούν.  

Σημαντικά ιστορικά στοιχεία, όπως τα πρωτότυπα τηλεγραφήματα που αφορούν στην γνωστοποίηση της ανατίναξης του τόξου της γέφυρας του Γοργοποτάμου, αλλά και χειρόγραφες υπηρεσιακές αναφορές συμβάντων και γεγονότων αντίστασης σιδηροδρομικών από την περίοδο της γερμανικής κατοχής, ευρίσκονται στο ιστορικό αρχείο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Από το αρχείο του ΟΣΕ της περιόδου 40-45, διαβάστε παρακάτω σαν δείγματα την αναφορά του Μηχανοδηγού Καλογήρου για το πως βρήκε τον Πειραιά την επαύριο της επίθεσης των Γερμανών στη Ελλάδα και του πρώτου βομβαρδισμού του. 

Επίσης την απόδοση του τηλεγραφήματος που έστειλε με τον τηλέγραφο η Αρπίνη την επομένη της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, όπως ελήφθη στα κεντρικά των ΣΕΚ, τότε.






Πηγή αρχείο Αποστόλου Κουρμπέλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου