Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

10 εκπρόσωποι εργαζομένων στο 20μελές ΔΣ της Deutche Bahn!

Επειδή οι γνωστοί-άγνωστοι Ελληνάρες σπεύσανε να σχολιάσουν ως πανάκια την απόφαση για την αποπομπή του εκπροσώπου εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο το Διοικητικό Συμβούλιο,μάθαμε τι συμβαίνει στην DB,μια εταιρεία που απασχολεί
χιλιάδες σιδηροδρομικών στην Γερμανία και αποτελεί κυρίαρχο παίκτη σε Ευρωπαικό επίπεδο στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Η Deutsche Bahn έχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο όχι έναν,όχι δύο,αλλά 10 εκπροσώπους εργαζομένων,ενώ αυτό αποτελείτε απο 20 μέλη!
Με λίγα λόγια οι μέτοχοι δεν κατέχουν ούτε την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο!

Αυτό το αφιερώνουμε στα σαίνια που έσπευσαν να επικροτήσουν την απόφαση της αποπομπής του εκπροσώπου εργαζομένων, υποστηρίζοντας με στόμφο πως στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών και πόσα ακόμα -κυρίως υβριστικά-.
Είναι πραγματικά λυπηρά όσα διαβάσαμε χτες και σήμερα, γιατί η χολή που βγάζουν τις τελευταίες μέρες ορισμένοι σε βάρος των σιδηροδρομικών είναι άνευ προηγουμένου.
Ελπίζουμε να θυμούνται αυτά που γράφουν τις τελευταίες μέρες - εμείς τα κρατάμε σε αρχείο-, ιδιαίτερα όσοι ζητούσαν κατά καιρούς τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων γιατί οι εξελίξεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο θα είναι καταιγιστικές και ίσως δεν είναι αυτές που φαντάζονται ορισμένοι αφελείς.


Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου