Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

76.000 τόνοι τεύτλων -σε λιγότερο απο 40 μέρες- μεταφέρθηκαν απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για άλλη μια φορά ο σιδηρόδρομος απέδειξε γιατί διαχρονικά αποτελεί το πλέον οικονομικό και οικολογικό μέσο μεταφοράς,εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα!
76.000 τόνοι τεύτλων μεταφέρθηκαν σε λιγότερο απο 40 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πραγματικά είναι άξιοι συγχαρητηρίων
όσοι εργάστηκαν -υπέρεντατικά μάλιστα- για να υλοποιηθεί αυτή η μεταφορά.
Αναφερόμαστε σε όλους τους σιδηροδρομικούς στην Θεσσαλία και στην Βόρεια Ελλάδα ,αλλά όπως πάντα ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στους μηχανοδηγούς των μηχανοστασίων Λάρισας κ Βόλου και τον  Προιστάμενο Τμήματος Μηχανοστασίου Λάρισας/Βόλου, που για άλλη μια φορά έφεραν σε πέρας και με άψογο τρόπο το έργο της μεταφοράς των τεύτλων.
Για την υλοποίηση της μεταφοράς φέτος εργάστηκαν (και πάλι) στην Λάρισα -λόγω της τεράστιας έλλειψης μηχανοδηγών- επίκουροι απο το μηχανοστάσιο του ΜΑΙ.
Ας αναρωτηθούν όσοι δεν καταλαβαίνουν την χρησιμότητα του σιδρηροδρόμου, πόσες νταλίκες θα απαιτούνταν για να γίνει η μεταφορά,πόσες μέρες και φυσικά τι κινδύνους θα εγκυμονούσε για την οδική ασφάλεια αν το έργο γινόταν απο τον οδικό άξονα όπως πάντα απαιτούν στην χώρα τεράστια συμφέροντα.
Ο σιδηρόδρομος, το πλέον αδικημένο μέσο μεταφοράς στην χώρα δεκαετίες τώρα, το μέσο που πολεμήθηκε όσο κανένα άλλο απο το οδικό λόμπι,  πρέπει να βρεί τον δρόμο του και την θέση που του αξίζει στην Ελληνική Οικονομία και οι μηχανοδηγοί αγωνίζονται για αυτό!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου