Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τι θέλουν ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ; Όσες περισσότερες Rail Cargo Logistics και Pearl γίνεται

Ο τεμαχισμός του ΟΣΕ με την απόσχιση των ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της FS, άλλαξαν άρδην τον σιδηρόδρομο.
Πλέον, ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ, όχι μόνο δεν θέτουν «αγκάθια»
στην απελευθέρωση της αγοράς, αλλά το αντίθετο:
Όσοι περισσότεροι σιδηροδρομικοί πάροχοι δραστηριοποιούνται, τόσο μεγιστοποιούν τα έσοδά τους και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους.
Ο ΟΣΕ, μέσω των τελών χρήσης του δικτύου, η ΕΕΣΣΤΥ μέσω της συντήρησης τροχαίου υλικού και η ΓΑΙΑΟΣΕ μέσω της μίσθωσης τροχαίου υλικού.
Με άλλα λόγια, όταν δραστηριοποιηθούν οι Goldair Rail Cargo Logistics και η Pearl (συμφερόντων της Cosco) και, σε συνδυασμό, με τη διαφαινόμενη πύκνωση δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπό τη διαχείριση της FS, οι τρεις κρατικές εταιρείες προσδοκούν σε καλύτερες ημέρες.
Γι΄αυτό το λόγο, στην εκδήλωση υπογραφής της πρόσβασης και χρήσης του δικτύου του ΟΣΕ από την Rail Cargo Logistics Goldair το κλίμα ήταν πανηγυρικό.
Σε αυτήν παρευρέθησαν ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Πετράκης, η πρόεδρος της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) Ιωάννα Τσιαπαρίκου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
Βέβαια, τα ανωτέρω και ειδικότερα, στη περίπτωση του ΟΣΕ, συνιστούν ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εταιρειών, διότι σε διαφορετική περίπτωση ο οργανισμός θα καταβάλλει ρήτρες.
Πάντως, όλοι συμφώνησαν ότι επρόκειτο για μια «ιστορική ημέρα» για το σιδηρόδρομο…


metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου