Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΕΣΟΣΕ καταγγέλει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα του εκπροσώπου εργαζομένων

Καταγγέλλουμε την λογική και την αντίληψη του ιταλικού λόμπυ της νέας διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την εκπαραθύρωση του αντιπροσώπου των εργαζομένων που
δείχνει την δεσποτική, αυταρχικότητα (μεθόδευση και πρακτική ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗΣΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ) που διέπεται και  είναι χαρακτηριστική για τα ελληνικά δεδομένα .Θεωρούμε όμως πως η εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης απαιτεί από την εργοδοσία να σέβεται το θεσμικό πλαίσιο και ιδιαίτερα το ανθρώπινο κεφάλαιο γιατί αυτό δίνει και καθορίζει την οντότητά της στην αγορά. Νομίζουμε πως η παρουσία του εκλεγμένου αντιπροσώπου ουσιαστικά δεν άλλαζε τους συσχετισμούς, όμως μπορούσε από τις διοικητικές διεργασίες να ενημερώνεται και να πληροφορεί τους εργαζόμενους. Εμείς σαν Έλληνες πολίτες και εργαζόμενοι αφενός είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όμως εργαζόμαστε για τον ενιαίο σιδηρόδρομο προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. 
  Η κατάργησή του με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει και πως αντιλαμβάνονται την συμμετοχή των εργαζομένων την ώρα μάλιστα που οιτράπεζες και οι επιχειρήσεις στη Γερμανία θεωρούν και κάνουν πραγματικότητα την εργατική συμμετοχή απαραίτητο όρο για την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων.
Καταπατώντας όλη την εργατική νομοθεσία και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το ελληνικό κράτος(αποδεικνύοντας στη πράξη πως μας θεωρούν οι <<ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ>> , χώρα μπανανία.
Όπως διαφαίνεται πλέον, η εποχή της φάρμας των ζώων του ΟΡΓΟΥΕΛ στο μεγαλείο της! Υποθέτουμε πως στηνιστορία του Σ.Κ. θα γραφεί στις μαύρες σελίδες του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
              Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας  
      
     ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου