Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Μπάχαλο με τα slef test. Παρέμβαση Π.Ε.Π.Ε. για τους μηχανοδηγούς

Πραγματικό μπάχαλο επικρατεί με τα self test στον ιδιωτικό τομέα καθώς χτες αργά το βράδυ (Κυριακή) το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιούν 2 self test την εβδομάδα. Το ένα εξ αυτών όμως
θα πληρώνει ο εργοδότης και το δεύτερο θα χορηγεί το Κράτος. 

Το μπάχαλο επεκτάθηκε καθώς αφενός η αντίστοιχη ΚΥΑ προβλέπει 1 self test, το Δελτίο Τύπου 2, ενώ τα δωρεάν τεστ -1 την εβδομάδα- θα δίνονται στους εργαζόμενους απο την Πέμπτη. 

Το test που θα πρέπει να δίνουν οι εργοδότες θα μπορούν να το αγοράζουν οι εργαζόμενοι απο τα φαρμακεία σήμερα και να τους δίνουν κατόπιν ...τα λεφτά οι εργοδότες ή να το προμηθεύουν απευθείας οι εργοδότες στο προσωπικό τους. 

Η έκδοση του Δελτίου Τύπου προκάλεσε πλήθος προβλημάτων καθώς εργαζόμενοι πήγαν σήμερα σε φαρμακεία να πάρουν τα self test και οι φαρμακοποιοί τους ζητούσαν να πληρώσουν καθώς η πλατφόρμα για το δωρεάν τεστ, θα ανοίξει την Πέμπτη!  

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ Κλικ εδώ αν ο εργαζόμενος δεν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ, ο εργοδότης δεν μπορεί να τον αποδεχτεί προς εργασία.

Συνάδελφοι επικοινώνησαν για το θέμα και το Σωματείο μας ζήτησε απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να χορηγήσει self test στους εργαζόμενους για το επόμενο διάστημα, πράγμα που οι αρμόδιες υπηρεσίες δρομολογούν (ενημερώθηκαν απο το Σωματείο οι μηχανοδηγοί).

Το ανεπανάληπτο μπάχαλο σήμερα, εκθέτει τον Superman Υπουργό Εργασίας.

Καλές οι τουρτίτσες με τον ΟΣΕ και την ΔΕΗ και την Ολυμπιακή , αλλά ούτε τα self test δεν μπορούν να οργανώσουν.

Κλείνουμε με σχόλια εργαζομένων στα social media του Υπουργείου Εργασίας....

'Πόσοι εργοδότες είναι αυτοί που θα μπορέσουν κάθε βδομάδα να πληρώνουν τα self test των εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις; η πάλι θα τα πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος όταν δεν μπορεί να καλύψει ο εργοδότης τα έξοδα αυτά.Ποσο μυαλό θέλει για να καταλάβετε λίγο ότι κάποιοι επιχειρήσεις δεν έχουν να πληρώνουν κάθε βδομάδα τα τεστ (7€*4=28€ το μήνα για κάθε υπάλληλο)" αναρωτιέται εργαζόμενη.

Ο superman ακούει ; 

Η ΓΣΕΕ που είναι άραγε. Νικόλα αν μας διαβάζεις.....Ξέρεις εσύ, βάλε τα στήθια μπροστά.

Κατά τα λοιπά ο superman θα βγάζει συντάξεις με ένα....κλικ.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Κλικ και μπάχαλο σε αυτό το "επιτελικό κράτος"! Οι "άριστοι" αποδείχθηκαν άχρηστοι, έπονται χειρότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή