Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Διαμαρτυρία των μηχανοδηγών για την κατάσταση στην υποδομή (Πλατύ - Φλώρινα)

Επιστολή του Σωματείου των Μηχανοδηγών στον ΟΣΕ 

Κύριε Σύμβουλε

Με την υπ. Αρ. 9151756/14.06.2021  κατεπείγουσα επιστολή του ΟΣΕ με θέμα         «Σύρτης Ασφαλείας Σ.Σ. Έδεσσας» , τίθεται εκτός ο σύρτης ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και η αλλαγή που οδηγεί σε αυτόν

διευθετείται μονίμως στην παρακαμπτήριο.

Ο σύρτης ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ έχει  τοποθετηθεί στο σημείο λόγω ισχυρής κλίσης της γραμμής όταν και στις 10.11.1972 εγκαταστάθηκε για τον ίδιο λόγο γραμμή ασφάλειας που συνδέεται με την κύρια γραμμή με αλλαγή.

Η επιλογή να τεθεί εκτός ο σύρτης ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια κυκλοφορίας και σας καλούμε όπως άμεσα αναθεωρήσετε την απόφαση αυτή.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, το αμέσως προσεχές διάστημα ο ΟΣΕ προτίθεται να χορηγεί υπόδειγμα 1001 στους μηχανοδηγούς καθώς στην διαδρομή Πλατύ-Φλώρινα –Πλατύ δεν θα γίνονται διασταυρώσεις και δεν θα υπάρχει κανένας σταθμός σε ενέργεια στην διαδρομή των 170 χιλιομέτρων (Πλατύ – Φλώρινα). Με λίγα λόγια μια αμαξοστοιχία θα καλείται να πραγματοποιήσει διαδρομή 170 χιλιομέτρων και να εκκινήσει από τον τερματικό σταθμό για την επιστροφή της, χωρίς την παρουσία σταθμάρχη σε αυτόν.  Σύνολο διανυόμενης απόστασης : 340 χιλιόμετρα. 

Εκτός αυτού όμως, λόγω και του ανάγλυφου της περιοχής σε πολλά σημεία της διαδρομής δεν υπάρχει  δυνατότητα επικοινωνίας! 

Σας καλούμε όπως αναλογιστείτε την επικινδυνότητα αυτών των αποφάσεων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση τους.            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου