Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Εργασιακό νομοσχέδιο / «Ράπισμα» στην κυβέρνηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής


 Λέει «όχι» στο 10ωρο και στην ατομική σύμβαση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Την κεντρική φιλοσοφία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα αμφισβητεί ευθέως η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Το πόρισμά της επί του εργασιακού νομοσχεδίου λέει «όχι» στην κατάργηση του 8ωρου και στις ατομικές συμβάσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την επιβολή του 10ωρου.


Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι συμβάσεις δεν θεωρούνται γενικά στο εργατικό δίκαιο αποδεκτές λόγω της άνισης σχέσης εργοδότη και εργαζόμενου. 


Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι συμβάσεις δεν θεωρούνται γενικά στο εργατικό δίκαιο αποδεκτές λόγω της άνισης σχέσης εργοδότη και εργαζόμενου. 


Οι ενστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αφορούν και σε άλλα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως εκείνο για την «αστική ευθύνη» των συνδικάτων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις  και το προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες. 

Το πόρισμα υπογράφουν 2 νομικοί εισηγητές, 3 πανεπιστημιακοί καθηγητές δικαίου καθώς και ο επικεφαλής της επιτροπής Κώστας Μαυριάς, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου