Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δίκτυο Σιδηροδρομικών : 8 ώρες είναι ήδη αρκετές, συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή απεργία

 Συνάδελφοι συναδέλφισες

Έπειτα από διαρροές 8 και πλέον μηνών και σε μια περίοδο όπου η ανεργία στην χώρα αυξάνεται και πάλι κατακόρυφα και  στην αγορά  κυριαρχεί η επισφάλεια, οι αναστολές συμβάσεων και οι ελαστικές

σχέσεις εργασίας, η Κυβέρνηση δια του …superman Υπουργού Εργασίας και υλοποιώντας τις εντολές του ΣΕΒ, κατέθεσε προς ψήφιση Νομοσχέδιο που ανατρέπει τα δικαιώματα μας και περιορίζει την συνδικαλιστική δράση, απελευθερώνοντας στην ουσία και τις απολύσεις.

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό  από όσους προσπαθούν να μας πείσουν 2 χρόνια τώρα ότι το 8ωρο  και η σταθερή δουλειά είναι έννοιες ξεπερασμένες ,ότι τα συνδικάτα είναι το πρόβλημα, ότι δουλεύουμε λίγο ενώ όλοι οι δείκτες στην Ε.Ε. δείχνουν ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες στην κατηγορία «ώρες εργασίας ανα εργαζόμενο και εβδομάδα».

Ο …superman Χατζηδάκης, αφού πρώτα  με  μια απίστευτη κίνηση έπαρσης και αλαζονείας,  θύμισε με την περίφημη τούρτα γενεθλίων του στους σιδηροδρομικούς ποια  πραγματικά πολιτική δύναμη επεδίωξε, σχεδίασε και επέβαλε την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων,  θέλει να προσθέσει άλλο ένα κερασάκι στο παλμαρέ των δράσεων του, επιχειρώντας να  καταργήσει  το οχτάωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά  και να αποδυναμώσει τον ιδεολογικό του αντίπαλο, τα συνδικάτα, καθιστώντας πολύπλοκη την διαδικασία προκήρυξης απεργίας και στοχοποιώντας τους συνδικαλιστές νομοθετώντας ποινικές κυρώσεις σε όσους συνδικαλίζονται  επειδή θα ασκούν ..ψυχολογική βία στους απεργοσπάστες.

40 χρόνια μετά την ψήφιση του εμβληματικού Νόμου 1264  για τα συνδικάτα από την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιζητά την ιδεολογική ρεβάνς ξηλώνοντας την ουσία των προοδευτικών διατάξεων του. Δεν θα περίμενε κάτι διαφορετικό κανείς, όμως, από όσους προεκλογικά έλεγαν ότι «οι ιδέες της Αριστεράς» είναι προβληματικές και πρέπει να τις εξαφανίσουμε.

Ακόμα χειρότερα με άρθρο που εισάγεται την τελευταία στιγμή και μετά την λήξη της διαβούλευσης Ορίζεται ότι εάν κριθεί παράνομη απεργία ή στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί από πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, δεν επιτρέπεται η επανακήρυξη απεργίας από την αντίστοιχη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση για το ίδιο θέμα!  Με την  νέα αυτή διάταξη περιορίζεται αισθητά η συλλογική ελευθερία και μάλιστα σε υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συχνά αναγκάζονται στα πλαίσια αγωνιστικών κινητοποιήσεων να «καλύψουν» τις απεργίες, αφού το 90% των απεργιακών κινητοποιήσεων που φτάνουν στα δικαστήρια, κρίνονται παράνομές ή καταχρηστικές. Δεν θα περίμενε κανείς, κάτι διαφορετικό όμως, από όσους διαχρονικά θεωρούν ότι η απεργία πρέπει να καταργηθεί. 

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει το ΣΕΠΕ μετατρέποντας το σε Ανεξάρτητη Αρχή, νομοθετεί την αύξηση των υπερωριών σε 150 (και πλέον) ετησίως και εισάγει την έννοια της ατομικής διευθέτησης για τον χρόνο εργασίας. Λες και η σχέση εργαζόμενου ήταν, είναι ή θα γίνει ισότιμη!  Παράλληλα εισάγει  και την  απλήρωτη εργασία, αφού αντί για αμοιβές για τις υπερωρίες, πλέον θα λαμβάνουμε ρεπό για να μαζεύουμε τις ελιές όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Superman Υπουργός Εργασίας. Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό όμως, από κάποιον που Νομοθετεί όλα αυτά, χωρίς να έχει ένα ένσημο στον εργασιακό του βίο.

Τέλος η Κυβέρνηση και ο Superman Υπουργός Εργασίας προχωρούν σε περαιτέρω κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, γιατί έτσι θεωρούν ότι θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη ενώ διευκολύνουν τις απολύσεις καθώς οι εργοδότες που απολύουν παράνομα εργαζόμενους δεν θα είναι υποχρεωμένοι μετά από απόφαση της δικαιοσύνης να τους επαναπροσλάβουν !

Για όλους αυτούς τους λόγους δίνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό Νομοσχέδιο.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ  ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΤΑΩΡΟΥ – 8 ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΕΣ

                            ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου