Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Να επαναλειτουργήσει άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο, ζητά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας

Επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο, που έχει διακοπεί εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο
του ΟΣΕ κ. Σπυρίδωνα-Κλέαρχο Πατέρα και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππο Τσαλίδη, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, ύστερα από τους πολύμηνους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ύστερα από την άρση των περισσότερων μέτρων, ο Δήμος Αιγιαλείας έχει προετοιμαστεί για να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες που θα τονώσουν  την τοπική οικονομία. Κατά την περσινή χρονιά μάλιστα, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, όπως αναμένεται και φέτος λόγω της εύκολης πρόσβασης και της μικρής απόστασης της περιοχής από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την επανέναρξη λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου από το Κιάτο έως στο Αίγιο, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή των δρομολογίων του. Θεωρούμε ζήτημα κατεπείγουσας προτεραιότητας την άμεση επαναλειτουργία του τμήματος Κιάτο – Αίγιο, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει την ευκολότερη πρόσβαση των αναμενόμενων επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής» αναφέρει ο δήμαρχος στις επιστολές του, τονίζοντας παράλληλα πως η άμεση επαναλειτουργία της γραμμής του προαστιακού θα πρέπει να συνδυαστεί και με την βελτίωση του προγραμματισμού των δρομολογίων, έτσι ώστε να υπάρχει χρονικά ακριβής ανταπόκριση με τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό-Καλάβρυτα, που αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες παγκοσμίως τουριστικές διαδρομές με τρένο.

«Θεωρούμε πως η ομαλή λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς (Προαστιακός, Οδοντωτός) και η αναβάθμιση της λειτουργίας τους με περισσότερα και πιο λειτουργικά δρομολόγια, μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη της Αιγιάλειας, καθώς και για την ενδυνάμωση της παρουσίας του σιδηροδρόμου στην περιοχή» καταλήγει η επιστολή του κ. Καλογερόπουλου, ο οποίος μάλιστα προτίθεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα ώστε να προωθήσει δια ζώσης το αίτημα για επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο.


www.thebest.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου