Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Αντί για αμοιβή ρεπό στους επιτηρητές για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία

Κατεπείγουσα αγωγή κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με στόχο να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. Έτσι επιβεβαιώνει ότι ο νόμος – έκτρωμα του Κ. Χατζηδάκη, επιχειρεί, εκτός των άλλων αντεργατικών διατάξεων, να χτυπήσει και το δικαίωμα στην απεργία προκειμένου να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.

Η ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τη στάση εργασίας, καλεί τους εκπιδευτικούς να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές για τις εξετάσεις των Προτύπων. Εξηγεί ότι κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και έως τις 2 το μεσημέρι, «για όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριες κ.λπ.) προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση».

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρατεύει τον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να δικαιολογήσει την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην απεργία και την επίθεση σε βάρος των εκπαιδευτικών, αναφέροντας ότι, «πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων». 

Σε ανακοίνωσή τους οι Α’, Β’, Γ’, Ε’ και Ζ’ ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, σημειώνουν τα εξής: «Απίστευτο και όμως αληθινό! Στις 23/06/21 σε εξ αποστάσεως ενημέρωση (τηλεδιάσκεψη) με στελέχη των σχολικών μονάδων της Α΄ Αθήνας, ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας ζήτησε από τους διευθυντές να ορίσει κάθε σχολείο έναν εκπαιδευτικό, προκειμένου να επιτηρήσει τη Δευτέρα 28/06/21 στις εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία (1ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας) και επειδή δεν προβλέπεται αμοιβή, να δοθεί από τους διευθυντές μια μέρα άδεια!!! Αἰδώς Ἀργεῖοι! Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν, με αυτές τις προϋποθέσεις, να οριστούν ως επιτηρητές για τις εξετάσεις των Προτύπων».

Ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου