Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απεργία της Πέμπτης

 Συναδέλφισσες, -οι,

Η κυβέρνηση κι ο υπουργός εργασίας φέρνουν τελικά στη Βουλή το αντεργατικό τους νομοσχέδιο.
Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν οδοστρωτήρα για τους εργαζόμενους που δεν είχαν τολμήσει ούτε οι τρόικες των μνημονίων να προτείνουν. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργό Εργασίας τον θιασώτη της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και δικό μας «γνώριμο», Κωστή Χατζηδάκη, κατά παραγγελία του ΣΕΒ θα το καταθέσουν χωρίς ντροπή. 

Με γελοία αλλά και εξοργιστικά επιχειρήματα για μάζεμα των ελιών, για τις μητέρες που τάχα θα έχουν μία μέρα ελεύθερη να χαρούν τα παιδιά τους, εμπαίζουν τους εργαζόμενους και θίγουν την αξιοπρέπειά τους.

Το νομοσχέδιο αυτό οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της εργασίας του 21ου αιώνα. Δεν κοιτάει μπροστά. 

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις οι αρνητικές επιπτώσεις από την αύξηση των υπερωριών, μετρούμενες σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, ανέρχονται σε 17.588. Οι αρνητικές επιπτώσεις από την ανακατανομή του χρόνου εργασίας μετρούμενες σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, ανέρχονται 20.455. Η συνδυαστική αρνητική επίπτωση στην απασχόληση ανέρχεται σε 38.043 θέσεις πλήρους απασχόλησης, δηλαδή στο 2,6% του συνόλου των θέσεων πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Το νομοσχέδιο λοιπόν μας γυρνά στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Καταργεί εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πάλη αιώνων από τους εργαζόμενους.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων:           


   10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή και διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία

   απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων

  διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και  την κατάργηση του ΣΕΠΕ

  περιστολή του δημοκρατικού  δικαιώματος των εργαζομένων για κινητοποιήσεις 

 

Συναδέλφισσες, -οι,


Έχουμε όλοι την υποχρέωση να αντιδράσουμε για να ανατραπεί αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος, για το εισόδημά μας, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.


Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν:

Nα αφαιρέσει κεκτημένα δικαιώματά μας

Nα διαλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα

Nα παίζει με τις ζωές μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11π.μ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου