Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε εμπορευματικό κόμβο συνδυασμένων μεταφορών. Το video της ΕΡΓΟΣΕ

Video με την υλοποίηση των έργων κατασκευής της β΄ φάσης του Συγκροτήματος  Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο (Ε.Κ.Θ.Π.) έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΓΟΣΕ. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, ανοίγει ο δρόμος για να επιτευχθεί ο εθνικός στρατηγικός στόχος ανάδειξης της χώρας

σε διεθνές hub στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών και logistics.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν τη στρώση επιδομής σιδηροδρομικών γραμμών εντός του Συγκροτήματος, κατασκευή κτιριακών έργων, σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση, ηλεκτροκίνηση των γραμμών εντός του Συγκροτήματος, υπολειπόμενα έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης ομβρίων και έργα Η/Μ εγκαταστάσεων.

Ο προϋπολογισμός της β΄ φάσης του έργου ανέρχεται στα 60,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007-2013 & εθνικούς πόρους.

Η ολοκλήρωση της Β’ Φάσης είναι το πρώτο βήμα για καταστεί το Συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου το βασικό εμπορευματικό κέντρο μεταφορών της χώρας και σημαντικός διεθνής κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων.

Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό στην Ευρώπη, λόγω της συνδεσιμότητάς του με τρία μέσα μεταφοράς και συγκεκριμένα  το λιμάνι του Ικονίου (ΟΛΠ), τον αερολιμένα Αθηνών και το οδικό δίκτυο.


Σημειώνεται ότι το Θριάσιο αποτελείται από δυο μεγάλα έργα: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ή αλλιώς, Θριάσιο Ι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ή αλλιώς, Θριάσιο ΙΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου