Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Κάντε τον Προϊστάμενο να ησυχάσουμε !

Το στέκι της έλξης απευθύνει δημόσια έκκληση στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνει Προϊστάμενο τον

Αντιπρόεδρο της ΔΑΚΕ Γρηγόρη Αλεξανδρή , μήπως και ηρεμήσουμε οι μηχανοδηγοί από την καθημερινή του γκρίνια, που ξεκίνησε -εντελώς ξαφνικά- τον ...Ιούλιο του 2019 και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία. 

Θυμίζουμε οτι το 2015 και μετά τις εθνικές  εκλογές του Ιανουαρίου & την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία,  ο Γρηγόρης είχε ενταχθεί  στην ΣυνΕξελιξη & κανείς δεν ξεχνά τις πύρινες ανακοινώσεις του ,  ενάντια στην Νέα Δημοκρατία , την ΔΑΚΕ, αλλά κ το πως στήριζε κ εκθείαζε τις αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας κ τις επιτυχίες του κλάδου μας. 

Μάλλον ο ίδιος θέλει να τις ξεχάσει αυτές τις ανακοινώσεις,  αλλά ...scripta manent.

Αφού λοιπόν τον Δεκέμβριο του 2020 διαβεβαίωνε με απανωτές επιστολές του - επιστολές που έγραφε με  αφορμή τοποθετήσεις- ότι αυτές δεν είχαν σχέση με καμία συνδικαλιστική παράταξη, τον Μάρτιο του 21 διορίστηκε Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ (μεταγραφή αεροδρομίου Νικόλα) και έκτοτε αναζητά προνομιακή μεταχείριση , επειδή έχει «38 χρόνια εργασίας». 

Όχι προνομιακή μεταχείριση για τις συνθήκες εργασίας του, καθώς αυτήν την έχει καθώς η αρχαιότητα είναι σεβαστή στο ΜΑΙ.  

Όσο η προσωπική φιλοδοξία ανθρώπων χωρίς καμία ηθική αναστολή  δεν ικανοποιείται,  τόσο αυτοί θα συνεχίζουν να προκαλούν ,  υποτιμώντας  την νοημοσύνη μας. 

Η ΔΑΚΕ πρέπει να έχει τελικά σοβαρό πρόβλημα στην αναζήτησή νέων στελεχών, νέων εργαζομενων, για να καταλήγει να εμπιστεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις   θέσεις στο Προεδρείο της και μάλιστα σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία φαίνεται στις δημοσκοπήσεις κυρίαρχη πολιτικά. 

Στην οικογένεια της έλξης γνωριζόμαστε πολύ καλά και ιδιαίτερα στο ΜΑΙ όπου από το 2016 ο προγραμματισμός εργασίας αποστέλλετε  ηλεκτρονικά σε όλο το προσωπικό (και άρα μπορεί να έχει εικόνα συνολική ο καθένας μας), κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει πλέον κανένα. 

Το να μιλά για αίσχη σε βάρος  των μηχανοδηγών ο σημερινός  Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ , χτεσινός υποψήφιος της Συνεξέλιξης και προχτεσινός υποψήφιος της ΑΠΕ, προκαλεί τουλάχιστο θυμηδία στο σύνολο.

Την ώρα που μπροστά μας έχουμε την μάχη ενάντια στο αντεργατικό Νομοσχέδιο είναι αναμενόμενο στελέχη της ΔΑΚΕ να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα και τις συνέπειες που θα έχουν για όλους μας οι προτεινόμενες ρυθμίσεις Χατζηδακη. Αυτά είναι τα αίσχη για τα οποία δεν μιλά ο Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ. 

Η κατάργηση του 8ωρου, η κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι ελεύθερες απολύσεις, η κατάργηση του ΣΕΠΕ, η προωθούμενη κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και πόσα ακόμα. 

Περιμένουμε λοιπόν και άλλα από τον Αντιπρόεδρο της ΔΑΚΕ & την παράταξη του. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των Μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Περαστικά στην μητέρα του συναδέλφου. 

ΥΓ2 Και εμείς κουμπάροι, όταν με το καλό πάρει την....θέση & θα γίνει ο γάμος. Όπως βλέπουμε στις ταινίες πρωταγωνιστές να τάζουν στεφάνι όταν θα πάρει Πρωτάθλημα ο Αστέρας (Εξαρχείων ντε...). 

ΥΓ3 Δεν έχει νόημα καμία άλλη τοποθέτηση μας, γνωριζόμαστε ολοι πολύ καλά! 

H χτεσινή ανακοίνωση του Γρηγόρη  Αλεξανδρή 

Με την παρούσα ανακοίνωση μου αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω  ένα σοβαρό οικογενειακό 

πρόβλημα που αντιμετωπίζω μόνο και μόνο για ένα λόγο.

Μήπως και ντραπούν μερικοί για τα αίσχη τα οποία πράτουν απέναντι στους μηχανοδηγούς αλλά και για να ενδιαφερθούν οι υπεύθυνοι για το προσωπικό το οποίο ζητά βοήθεια στα προβλήματα του.

Είχα ζητήσει με έγγραφη αναφορά την χορήγηση αναπαύσεων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς είχαν κανονισθεί ιατρικά ραντεβού για την ηλικιωμένη μητέρα μου  η οποία κατοικεί  μόνιμα στην Μεσσηνία.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι η αναφορά μου (για άλλη μια φορά) είχε πεταχθεί στον «κάλαθο των αχρήστων» καθώς στο εβδομαδιαίο  πλέον πρόγραμμα  αυτα δεν μου είχαν χορηγηθεί.

Ο υπεύθυνος για τον προγραμματισμό του φύλλου από οτι φαίνεται βρίσκεται στην θέση αυτή μόνο για να εξυπηρετεί τους αρεστούς στον ίδιο και τον «κουμπάρο»  του και ο νοών νοείτο.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να μου απαντήσει έστω αρνητικά στο αίτημα μου..Παρα μόνο απόλυτη σιωπή και η κλήση σας προωθείται καθώς δεν απαντά  ούτε στο υπηρεσιακό του τηλέφωνο.

Μάλλον απαιτείται  «ειδικό προνόμιο»  για να μπορείς να ομιλείς με τον ίδιο  ή να γίνεις κουμπάρος.

Το συμπέρασμα είναι ότι  ο  υπεύθυνος  για τον προγραμματισμό εργασίας  απαξιεί να μιλήσει σε μηχανοδηγούς με 38 χρόνια υπηρεσίας .

Ζητώ από την διοίκηση να παρέμβει και να ενσκύψει στα προβλήματα του προσωπικού  αλλά και να αποκατασταθεί η επικοινωνία με αυτούς που διαχειρίζονται την καθημερινότητα του μηχανοδηγού λες και είναι τσιφλίκι τους.

Αυτού του είδους η αντιμετώπιση απέναντι σε πολλούς μηχανοδηγούς  και όχι μόνο σε μένα δεν τιμά κανέναν

Γρηγόρης Αλεξανδρής

Μηχανοδηγός ΜΑΙ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου