Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δελτίο Τύπου απο Σ.Σ. Λαρισαϊκός και Σ.Σ. Πελοποννήσου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» και του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ

τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021. 

Μαζί με την Π.Ο.Σ. και τα υπόλοιπα Σωματεία – Μέλη της αλλά και με όλους τους εργαζόμενους από όπου κι αν προέρχονται, ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας για να πούμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που προσπαθεί η Κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας να επιβάλλει στους εργαζόμενους.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι αυτό το Νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τη ζωή μας ως συνδικάτα (αφού ουσιαστικά καταργεί το ν.1264) αλλά αφορά πρωτίστως την εργασιακή μας ζωή. Με αυτό το Νομοσχέδιο ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ, τα κεκτημένα, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Καταδικάζουν τη γενιά τη δική μας, των παιδιών μας και όχι μόνο. ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο χώρο εργασίας. Γι΄αυτό, είναι υποχρέωσή μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε και να παλέψουμε αυτό το Νομοσχέδιο που ΚΑΤΑΡΓΕΙ:

Το 8ωρο, το 5νθημερο. 

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το μετασχηματισμό του σε «Ανεξάρτητη Αρχή».

Τις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

Το δικαίωμα στην απεργία.

Ακόμη: 

Απελευθερώνει τις απολύσεις, αφού θα είναι πολύ εύκολο για τον εργοδότη να απολύσει εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση.

Υποχρεώνει χιλιάδες εργαζόμενους να εργάζονται και Κυριακή.  

Αυτή η απεργία είναι μόνο η αρχή. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν αποσυρθεί αυτό το Νομοσχέδιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00’

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου