Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Σοβαρό θεσμικό ατόπημα απο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ

 Την επιβεβαίωση για την  βαθιά -διαχρονική πολιτική σχέση της ΠΑΣΚΕ με το Κίνημα Αλλαγής είχαμε απο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ συνάδελφο Γιάννη Παναγόπουλο καθώς στην απεργία της Τετάρτης έσπευσε -μες τα χαμόγελα-  να φωτογραφηθεί μαζί με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά που έδωσε το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση (όπως έκαναν και ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Κουτσούμπας και ο Γιάννης Βαρουφάκης).

Η στάση του  Προέδρου  της ΓΣΕΕ  αποτελεί σοβαρό  θεσμικό ατόπημα καθώς εμφανίστηκε  στο μπλοκ του Κινήματος Αλλαγής για να φωτογραφηθεί με την Πρόεδρο του,  αδιαφορώντας για τους ομιλητές της απεργιακής συγκέντρωσης και λησμονώντας πως εκεί ήταν η θέση του την ημέρα της  απεργίας.

Ο κύριος Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ,  οφείλει την ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων  να θυμάται ότι είναι Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και όχι πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής ή κάποιου άλλου πολιτικού σχηματισμού.

 Ο κομματικός συνδικαλισμός -που κατά καιρούς καταγγέλλει και ο ίδιος-  δεν οδηγεί πουθενά άλλωστε , παρά τα συνδικάτα  στην απαξίωση.

Στην προσωπική του ζωή και στάση,  μας είναι παντελώς αδιάφορη η στάση του στα κοινά, όπως άλλωστε και στα εκατομμύρια των εργαζομένων. Δημοκρατία έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα της ΠΑΣΚΕ να έχει πολιτικό φορέα το Κιν. Αλ. 

Όταν όμως ο συνάδελφος Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σπεύδει να υποδεχτεί την Αρχηγό ενός κόμματος της Ελληνικής Βουλής και να φωτογραφηθεί μαζί της σε ημέρα απεργίας και στην συγκέντρωση αυτής, οφείλει τουλάχιστο, ως κορυφαίος θεσμικός παράγοντας του συνδικάτου , να πράξει ανάλογα  για το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, να τους υποδεχτεί στην απεργιακή συγκέντρωση,  όποιες και αν είναι οι προσωπικές του διαφορές μαζί τους. Και να τους καλέσει να δώσουν σύσσωμοι την μάχη στην Βουλή ενάντια στο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. 

Μπορεί να μην δέχονταν κάποιοι Πολιτικοί αρχηγοί θα μας πείτε.  Θα τους κρίνανε οι εργαζόμενοι για την στάση τους αυτή. Ο


Ο  Πρόεδρος  της ΓΣΕΕ οφείλει τέλος να είναι στην κεφαλή της πορείας και της απεργιακής συγκέντρωσης.

Καλά τα χαμόγελα με την κ. Γεννηματά αλλά στο πανό της ΓΣΕΕ  έλειπε ο Πρόεδρος και μάλιστα σε μια συγκέντρωση που είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Μπροστάρης έπρεπε να είναι, αυτό λέμε.  

Γιατί ο  Πρόεδρος της ΓΣΕΕ είναι θεσμός και δεν είναι   μονάχα αυτός που υποδέχεται τον πολιτικό του φορέα. 

Κανείς άλλος Πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν έχει κάνει ποτέ,  τέτοιο  θεσμικό ατόπημα και μάλιστα σε μέρα απεργίας και συγκέντρωσης χιλιάδων απεργών. 

Ούτε το Κίνημα Αλλαγής  νομίζουμε ότι θα έχει .....πολιτικά οφέλη απο την στάση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, καθώς η άποψη του κόσμου της εργασίας είναι -δυστυχώς- γνωστή για τους μεγαλοσυνδικαλιστές της χώρας. Τους θεωρούν μέρος τους προβλήματος, δυστυχώς και όχι άδικα πολλές φορές. 

Μάλλον χάνει η κ. Γεννηματά με την εικόνα αυτή, λέμε εμείς, καθώς οι συνειρμοί των απλών εργαζομένων, είναι αυτονόητοι. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η συνταξιοδότηση για τον σημερινό Πρόεδρο της ΓΣΕΕ πλησιάζει, το ομολογεί και ο ίδιος άλλωστε.

Η θέση μας και η γνώμη μας για τα πεπραγμένα του είναι γνωστή. 

Ωστόσο. 

Οφείλει να παραδώσει αυτό που παρέλαβε. Συνομοσπονδία. 

Αυτές οι πράξεις εκτός του ότι προκαλούν προβληματισμό στο σύνολο των εργαζομένων, δίνουν τροφή σε σοβαρές σκέψεις για την επόμενη ημέρα αυτής της ΓΣΕΕ όπως και άλλων Ομοσπονδιών άλλωστε (βλέπε Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου