Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Για την γραμμή 4 του Μετρό...Τότε και Τώρα (video)

Πριν τις εκλογές απαξίωνε το τεράστιο έργο και τώρα έρχεται να πανηγυρίσει και να το οικειοποιηθεί, επισημαίνουν Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης.

Προεκλογικά ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «τυφλή» γραμμή και σήμερα κάνει λόγο για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο. Ήταν 26 Μαρτίου του 2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές και αναφερόμενος στο έργο της Γραμμής 4 του Μετρό διατύπωνε την αντίθεσή με τη χάραξη της γραμμής του μετρό, αναρωτώμενος: «Πραγματικά απορώ ποιος σχεδίασε τη Γραμμή Βεΐκου-Γουδή ώστε να παραμένει τυφλή».
Μάλιστα η ΝΔ υποστήριζε ότι «χάνουμε για δεκαετίες χιλιάδες επιβάτες και εκατομμύρια ευρώ εσόδων και ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος».

Ω, του θαύματος, τρία χρόνια μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει φιέστα με την «τυφλή» γραμμή αφήνοντας, μάλιστα, να εννοηθεί ότι πρόκειται για δικό του έργο.

Τι κι αν ο Κώστας Καραμανλής εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκε να πει «Ο σχεδιασμός της γραμμής 4 είναι δεδομένος, είναι αυτός που παραλάβαμε και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι δεδομένο ότι έτσι ακριβώς θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του», ο πρωθυπουργός ξέχασε την απαξίωση και τη δυσφορία του και επέλεξε να κάνει σπέκουλα.

Όπως επισημαίνουν στην κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης «είναι τουλάχιστον ατυχές να παρουσιάζονται τα δύο χρόνια αναμονής των αποφάσεων του ΣτΕ ως μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι, δε, αποκαλυπτικά όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή ότι και σε αυτήν την περίπτωση υπήρχαν σκέψεις να κάνουν ότι συνηθίζουν να κάνουν σε κάθε μεγάλο έργο που βρήκαν έτοιμο προς υλοποίηση: να ακυρώσουν τον διαγωνισμό».

απο τον ¨"Πολυγράφο" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου