Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

+ΣυνΕξέλιξη : Τώρα ποιος είναι o εργοδοτικός, συνάδελφε Κιουτσούκη;

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, υπέγραψε για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, ΜΗΔΕΝΙΚΗ  Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας . 

Αυτός δηλαδή που υποσχόταν στους τεχνίτες αυξήσεις με την ....σέσουλα, έβαλε την υπογραφή του
κάτω απο -άλλο- ένα μηδενικό , έχουμε ξεχάσει πόσα μηδενικά έχει υπογράψει. 

ΟΜΩΣ, ο  επικεφαλής της ΔΑΚΕ χάρη  στην ΣΣΕ που υπέγραψε η παράταξη μας πέρυσι τον Δεκέμβρη και ο ίδιος κατήγγειλε ως...εργοδοτική, αύξησε τον μισθό του κατά 4% το μήνα, χωρίς να υπολογίζονται οι θεσμικές κατακτήσεις που περιελαμβάνονται σε αυτήν. 

Σε μια ΣΣΕ που υποχρέωσε την εργοδοσία (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να μην εφαρμόσει την πολιτική αναστολής συμβάσεων εργασίας και εκ περιτροπής εργασία και παρότι οι δραστηριότητες της είχαν μειωθεί κατά 45%. 

Σήμερα οι τεχνίτες κατάλαβαν καλά, πώς πουλάνε το σανό οι επαγγελματίες megaλο συνδικαλιστές, στους συναδέλφους. 

Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ οφείλει να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε, έγραψε, υπαγόρευσε, για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Να έχει το σθένος του ανδρός να το κάνει. 

Και φυσικά οι μόνοι  που έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν είναι ο Υπουργός Εργασίας και οι Βιομήχανοι. 

Με την νέα ΣΣΕ που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνεται η Κυβερνητική πολιτική για μηδενική αύξηση στον κατώτατο μισθό ενώ και οι βιομήχανοι (ΣΕΒ) διατηρούν παγωμένα τα μεροκάματα για 12η συνεχόμενη χρονιά! (εκτός απο την αύξηση που έδωσε στον κατώτατο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 απο τα 580 στα 650 Ευρώ....).  

Άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα του Υπουργού Εργασίας λοιπόν. 

0+0 =0,0%. (Την νέα ΕΣΣΕ υπέγραψε και η ΠΑΣΚΕ)

Αν το 4%  αύξησης, είναι εργοδοτικό, αναρωτιόμαστε τι είναι το ΜΗΔΕΝ...(00000) συνάδελφε Κιουτσούκη.....


Υ.Γ. Η φωτογραφία του συναδέλφου Κιουτσούκη,  με τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη είναι απο το αρχείο και απο παλαιότερη εκδήλωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. Φανταζόμαστε μετά την τούρτα που είχε κερασάκι τον ΟΣΕ θα περνάει η σχέση τους....κρίση! 

Υ.Γ.2 Στον ΟΣΕ πότε θα υπογράψει ΣΣΕ η Ομοσπονδία μας ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου