Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΠΟΣ να στηρίξει οικονομικά τον "πολιτικά" διωκόμενο συνάδελφο

Με πραγματική έκπληξη είδαμε χτες στο διαδίκτυο ανακοινώσεις - απο ..."πολιτικά διωκόμενους" απο τους ...κακούς Συριζαίους στον ΟΣΕ- ανακοινώσεις που μας μπέρδεψαν αρκετά! Εξηγούμαστε :
Για πρώτη φορά στον δημόσιο λόγο και στο συνδικάτο συναντάμε τέτοια περίπτωση , δηλαδή πολιτικά διωκόμενη-ο, να καθομολογεί ότι δεν θα ζητήσει τελικά την δικαίωση του ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. 
Αν ο συνάδελφος δεν έχει  τα χρήματα για το δικαστήριο, η ΠΟΣ οφείλει να τον καλύψει, δεν νομίζουμε ότι θα διαφωνούσε κάποια παράταξη σε αυτό και ιδιαίτερα όταν εργαζόμενος - πρώην συνδικαλιστής μάλιστα - κάνει λόγο για πολιτική δίωξη στο πρόσωπο του.
Ο εν λόγω συνάδελφος,  που συνεχώς επιτεθόταν σε όποιον διαφωνούσε με την συνδικαλιστική πλειοψηφία και την στρατηγική της, ανακοίνωσε ...δημόσια, ότι τελικά δεν θα ζητήσει την απονομή  δικαιοσύνης, αν και έχει υποστεί  πολιτική δίωξη, πράγμα τουλάχιστο οξύμωρο.
Αυτό ίσως καταμαρτυρά-δείχνει ότι η τάση του για αυτοπροβολή παραμένει τεράστια
Θα μπορούσε απλά σιωπηρά να περιμένει να αλλάξει η Διοίκηση στον ΟΣΕ και η ....Δεξιά να τον αποκαταστήσει.
Άλλωστε τους τελευταίους 2 μήνες, βλέπουμε να αποκαθίστανται σε πολλούς τομείς του δημόσιου βίου,όσοι βοήθησαν στην παλινόρθωση της.

Την ίδια ώρα όμως συμβαίνει και κάτι άλλο παράξενο που μας προβληματίζει.

Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της έχει καθυστερήσει την αποστολή εκπροσώπων για τα Πειθαρχικά Συμβούλια στον ΟΣΕ, όπου θα μπορούσαν να δικαιώσουν όσους συναδέλφους έχουν ζητήματα με την εργοδοσία και έχουν τιμωρηθεί ή κληθεί σε απολογία.Ελπίζουμε αυτή η κωλυσιεργία να οφείλεται σε παράλειψη της εργοδοσίας και όχι της ΠΟΣ, γιατί εμείς θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αν ισχύει η πληροφόρηση μας, δεν μπορούμε να φανταστούμε καν ότι η ΠΟΣ δεν στέλνει εκπροσώπους στα Πειθαρχικά, γιατί θέλει πρώτα να αλλάξει η Διοίκηση του ΟΣΕ, κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ουσιαστική παραδοχή πως αυτά δεν είναι αντικειμενικά εκ μέρους του συνδικάτου και η κρίση τους εξαρτάται απο εξωγενείς παράγοντες και όχι απο την "τυφλή" δικαιοσύνη.

Ανήλικοι στο...πληκτρολόγιο 

Πρωτοφανή πράγματα ή ας το πούμε απλά,  κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν τους σιδηροδρομικούς χαζούς - τουλάχιστο.

Εμείς  νομίζουμε ότι η ΠΟΣ θα έπρεπε να καλύψει οικονομικά τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων, που επικαλούνται ότι έχουν πέσει θύματα πολιτικών διώξεων, εφόσον δεν τους καλύπτουν τα Σωματεία τους, διευκολύνοντας τους με την εξουσιοδότηση να τους εκπροσωπήσει η  Νομική της Σύμβουλος με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Να δούμε τελικά και οι σιδηροδρομικοί τι πραγματικά έχει συμβεί σε ορισμένες υποθέσεις στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ακόμα θυμόμαστε -και γελάμε- τον "πολιτικά διωκόμενο", να παρακινεί άλλους-μεταξύ αυτών και την ΠΟΣ-  να καταφερθούν ενάντια στο στέκι της έλξης. Και ο ίδιος όταν έρχεται η ώρα να δικαιωθεί και να καταδικάσει όσους κατηγορεί δημόσια τα τελευταία χρόνια και ισχυρίζεται ότι τον εκδίωξαν πολιτικά, να στέλνει την μπάλλα στην εξέδρα, περιμένοντας να  τον δικαιώσει η...νέα Διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, Νέα Δημοκρατία που για τον ΟΣΕ ήδη έχει προαναγγείλει την εκχώρηση της συντήρησης του δικτύου εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου