Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η χώρα απεργεί η ...Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συνεδριάζει


Την ημέρα που ακόμα και Σωματεία μέλη της ΠΟΣ (Σ.Σ.Πελλοπονήσου) συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες αποφάσισε να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση ο
Πρόεδρος και Γενικός της Γραμματέας.

Πρόκειται για μια άστοχη κίνηση που θα μείνει στην ιστορία, όπως και τόσες άλλες αντίστοιχες τα τελευταία 3 χρόνια. 
Σε μια μέρα που η απεργία σε όλα τα μέσα προβάλετε συνεχώς, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα συνεδριάζει  πλήρως απομονωμένη απο τα άλλα συνδικάτα που προβάλουν το αίτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θα απεργήσει την... Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα οι δικαιολογίες για τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΠΟΣ τελειώσαν, απο την στιγμή που και τα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην 24 ωρη απεργία της Πέμπτης αν και διαφωνούν με την στρατηγική της ΠΟΣ και κυρίως με την ΑΝΤΙ Καταστατική της επιλογή να εξαιρέσει 3 Σωματεία μέλη της απο αυτήν
Όλα αυτά αποπροσανατολίζουν τον σιδηροδρομικό κόσμο απο την ουσία των προβλημάτων.
Λύση στο αδιέξοδο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης της ΠΟΣ θα κληθεί να δώσει το συνέδριο της, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 13 Οκτώβρη.

Παρά τις προσπάθειες του συνδικαλιστικού κατεστημένου της χώρας η σημερινή απεργία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και παρουσία αρκετού κόσμου στις συγκεντρώσεις.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου