Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Απέτυχαν και επιμένουν χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Για άλλη μια φορά η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ πλέον ηγεσία ΑΥΤΗΣ της ΓΣΕΕ έδωσε την συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν την παραδοσιακή συγκέντρωση των συνδικάτων ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ. 10 χρόνια τώρα  η ΙΔΙΑ ηγετική ομάδα των ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, που έχει την ευθύνη για την εκπροσώπηση μας,  δεν κατάφερε να αποκόψει στο ελάχιστο

την επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι.
10 χρόνια τώρα η ΙΔΙΑ ηγετική ομάδα των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν κατάφερε να συντονίσει μια σοβαρή αντίδραση, παρά 24 ωρες απεργίες πυροτεχνήματα, απαξίωσε τα κινήματα της πλατείας, δεν φρόντισε για την αύξηση της συνδικαλιστικής πυκνότητας.
10 χρόνια τώρα η ΙΔΙΑ ηγετική ομάδα των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, ανέχετε να ονομάζεται η εργασία - απασχόληση, τα συνδικάτα να απαξιώνονται συνεχώς , να έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στα μάτια των εργαζομένων.
Μετά απο 10 χρόνια η ΙΔΙΑ ηγετική ομάδα των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ το μόνο που κατάφερε είναι να έχει αποκτήσει το πλεονέκτημα η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της ΝΔ, να μιλά ανοικτά για την αλλαγή του Νόμου 1264 και να παρακολουθεί αμήχανα η ΓΣΕΕ, μην πούμε σχεδόν ενοχικά, τις εξελίξεις (και δεν ξεχνάμε και θα αναφερθούμε κάποια στιγμή και  σε αυτούς που μεθοδικά επιζητούν τις αλλαγές αυτές στον 1264 εντός των συνδικάτων).
10 χρόνια μετά να μετονομάζει ΑΥΤΗ η ΓΣΕΕ,  "εταίρους" τους εργοδότες λες και μοιράζονται τα κέρδη τους με εμάς τους εργαζόμενους. Εμάς που πληρώσαμε τις ζημιές τους και τώρα καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε (ασφαλιστικό - εργασιακά) νέο λογαριασμό.
10 χρόνια μετά το 1ο μνημόνιο και φέτος ΑΥΤΗ η ΓΣΕΕ με ευθύνη της ηγετικής της ομάδας ΔΕΝ φρόντισε να δρομολογήσει συρμό για την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, γιατί τάχα είναι πλέον διορισμένη απο το Πρωτοδικείο (μετά τα αίσχη του ΠΑΜΕ) και δεν ...μπορεί.
10 χρόνια, δεν μπορεί να οργανώσει μια σοβαρή αντίδραση, αλλά μπορεί να συμμετέχει σε συναντήσεις -όντας διορισμένη - με τον Πρωθυπουργό και να δίνει συνεντεύξεις ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ.

Και 2 μήνες τώρα...

Κουβέντα απο ΑΥΤΗΝ την ΓΣΕΕ για το άσυλο και την κατάλυση του (πως μετά θα ζητά απο την αστυνομία να προστατέψει το...συνέδριο της), κουβέντα για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ύψους 19% και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της μαζί με τα τελευταία ασημικά της χώρας (Ελληνικά Πετρέλαια, Αεροδρόμια κτλπ), κουβέντα για την εκχώρηση των επικουρικών συντάξεων σε ιδιωτικές εταιρείες (ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ), ψελίσματα για τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά, αμηχανία για τις τροπολογίες που οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων στις εργολαβίες.

Και είναι ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ.

10 χρόνια μετά το 1ο μνημόνιο (και το 2ο και 3ο που ακολούθησε) και μετά απο τόσες ήττες για τους εργαζόμενους, τα ίδια πρόσωπα απο την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ να ζητούν να συνεχίσουν να ηγούνται του εργατικού κινήματος.
Ναι ξέρουμε, θα μας πείτε εκλέγονται απο τους εργαζόμενους. 

Ε ας κάνουν και την αυτοκριτική τους όσοι τους στηρίζουν!

Το στέκι της έλξης - Τo blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου