Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργοσπαστικό μηχανισμό στην Πάτρα καταγγέλει το παράρτημα του Σ.Σ. Πελλοπονήσου


Το Παράρτημα Σιδηροδρομικών Ν Αχαΐας, στη συνεδρίασή του της 25/9/2019, καταγγέλλει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε στην Πάτρα για να χτυπηθεί η απεργία που είχε εξαγγείλει το σωματείο μας (ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου)  και δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, ενάντια στον <<αναπτυξιακό νόμο>> της κυβέρνησης, που χτυπάει τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, θέλοντας να καταργήσει στην ουσία το δικαίωμα στην απεργία. 

Κάποιοι στην Πάτρα με υπερβάλλον ζήλο να εφαρμόσουν το νόμο πριν καν ψηφιστεί, αντικατέστησαν απεργό συνάδελφο φύλακα ΙΔ με υπάλληλο εταιρείας security, παραβαίνοντας τους κανονισμούς για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Η πράξη τους αυτή είναι ανήθικη και καταδικαστέα, γιατί δε φτάνει η παρανομία της Διοίκησης να χρησιμοποιεί εταιρείες security γι αυτή τη θέση που άπτεται της ασφάλειας της κυκλοφορίας και απαιτείται ειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό με βάσει τους κανονισμούς της υπηρεσίας, αλλά φτάσανε στην ξεδιάντροπη ενέργεια να τους χρησιμοποιούν και σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό, πατώντας στην ανέχεια αυτής της κατηγορίας εργαζομένων που πληρώνονται με ψίχουλα και τους εκμεταλλεύονται παράφορα.
Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και το Σωματείο της Πελοποννήσου να πράξουν τα δέοντα αποδίδοντας ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι που παρανόμησαν για να σπάσουν την απεργία. Φαινόμενο που αν δε σταματήσει στη γένεσή του θα το δούμε να εξαπλώνεται πανελλαδικά.
Οι σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με όλο το λαό μέσα από τα σωματεία μας για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί από εγκάθετους της Διοίκησης. Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε: 
 -Σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής
- Ζωή με Δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
Πάτρα, 25/09/2019

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου