Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντηση - Εξώδικο της ΠΕΠΕ στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών


Με τεράστια έκπληξη λάβαμε χθες, στις 24.9.2019, έγγραφό σας, το οποίο δυστυχώς αποδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού και προς το Σωματείο μας και όλα τα μέλη μας, αλλά και τη μικροπαραταξιακή αντίληψη που υιοθετείτε. 


 Αν και ομολογείτε ότι σας κοινοποιήσαμε τα πρακτικά των αρχαιρεσιών του Σωματείου μας, από τα οποία προκύπτει η ανάδειξη των εκπροσώπων μας, αρχίζετε και αναρωτιέστε γιατί έγιναν εκ νέου αρχαιρεσίες.
 Αγνοείτε ότι ανήκει στην πρωτοβουλία κάθε Σωματείου, στο πλαίσιο και του Καταστατικού και της νομοθεσίας, να προχωρά σε ανάδειξη εκπροσώπων και σε ανάδειξη νέας διοίκησης, όταν τα μέλη του το επιθυμούν. Πράγμα που συνέβη και εν προκειμένω, καθώς αναδείχθηκε νέα 1 διοίκηση, αναδείχθηκαν νέοι εκπρόσωποι και αυτή η ανάδειξη δεν έχει αμφισβητηθεί από κανένα μέλος μας και ασφαλώς δεν έχει ασκηθεί καμιά προσφυγή. Και όλα αυτά με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και δημοκρατικότητας. Και απορεί πώς και για ποιους λόγους αμφισβητείται αυτή η ανάδειξη από εσάς.
 Και ασφαλώς δεν μπορείτε να επικαλείσθε το άρθρο 7 παρ. 11 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμιά παραβίαση αυτού, καθώς τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα, δηλαδή τα πρακτικά των αρχαιρεσιών, όπως ομολογείτε και στο έγγραφό σας, παραδόθηκαν κανονικά. Πού λοιπόν είναι η παραβίαση; Και ποιο είναι το έγγραφο πού θέλετε και δεν το αναφέρετε καν; Μήπως λοιπόν δεν πρόκειται για παραβίαση από εμάς, αλλά για διάθεσή σας για παρέμβαση στα εσωτερικά του Σωματείου μας και στις νόμιμες διαδικασίες του; Ή απλά θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις; Προσπαθήστε λοιπόν να σεβασθείτε τη νομιμότητα και τη βούληση των μελών του Σωματείου μας εγκαταλείποντας τις μικροπολιτικές παρεμβάσεις σας. Η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, παρά τις διαφωνίες μας, το απαιτεί.
 Εκείνο όμως που δεν γίνεται αποδεκτό είναι να εκτοξεύετε αόριστους και εντελώς συκοφαντικούς ισχυρισμούς για παραβίαση υποχρεώσεων, που φτάνουν μάλιστα στο να κάνετε λόγο για ενέργειές μας που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας. Νομίζουμε ότι το συμφέρον των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος θα έπρεπε να σας ωθήσουν να σταματήσετε αυτήν τη μικροπαραταξιακή πολιτική.

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν έντονα για τους τεχνηέντως εκτοξευόμενους από εσάς αόριστους ισχυρισμούς και σας καλούμε να παύσετε αυτήν την βλαπτική τακτική.

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας 


Κ. Γενιδούνιας            Απ. Καλαμάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου