Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

To 2019 οι αναστολές απεργιών είναι "καλές" για την ΠΟΣ και προσφέρουν στον διάλογο!


Όσοι παρακολούθησαν το σημερινό συμβούλιο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κατάλαβαν πολλά γύρω απο την λειτουργία και την στρατηγική αυτής της ηγεσίας της. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους έχοντας

στο μυαλό τους τα πραγματικά δεδομένα τα οποία εκθέτουν τους επαναστάτες των πληκτρολόγιον και των συνελεύσεων


ΓΕΓΟΝΟΤΑ 
Είναι γνωστό ότι  ΠΕΡΥΣΙ τον Ιούλιο του 2018 διεξάγονταν οι συζητήσεις για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΕΕΣΣΤΥ.
Είναι επίσης γνωστό ότι οι επαναστάτες του πληκτρολογίου και των συνελεύσεων υπόσχονταν πέρυσι στους εργαζόμενους στις συνελεύσεις στα εργοστάσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα δίνει αυξήσεις και θα καλύπτει τις ανάγκες τους. 
Τελικά η περυσινή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία (εκτός του ΠΑΜΕ που μειοψήφησε) και καμία αύξηση δεν είδαν οι εργαζόμενοι στις διοικητικές  υπηρεσίες και οι τεχνίτες στις απολαβές τους.
Αντίθετα φέτος το καλοκαίρι άλλαξε και ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ο τρόπος μισθοδοσίας τους και ΚΑΝΕΙΣ απο τους επαναστάτες του πληκτρολογίου και των συνελεύσεων δεν έβγαλε ΚΙΧ.
(Ο επαναστάτης του πληκτρολογίου, έχοντας τσεπώσει ένα μισθό προκαταβολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάποτε μετρούσε πόσες μέρες άργησε να πληρωθεί, ΦΕΤΟΣ όμως για τους τεχνίτες και τους εργαζόμενους στην ΕΕΣΣΤΥ  --για τα συμφέροντα των οποίων  δήθεν κόπτεται ο αρχιψεύταρος- δεν μέτρησε δευτερόλεπτο....)

ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ όλοι οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση ότι οι επαναστάτες του πληκτρολογίου και των συνελεύσεων πέρυσι το καλοκαίρι έλεγαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ότι εκεί (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα οδηγηθούμε σε ατομικές συμβάσεις.
Τελικά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (με μεγάλες αυξήσεις) και οι εργαζόμενοι στην ΕΕΣΣΤΥ -οι νέοι εργαζόμενοι- είναι αυτοί που κλήθηκαν πρόσφατα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας τις οποίες αναρωτιόμαστε αν διάβασε η Νομική Σύμβουλος της ΠΟΣ ή των Σωματείων που θέλουν να τους εκπροσωπούν (γιατί δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά για εργαζόμενους που ΗΔΗ εργάζονταν στην ΕΕΣΣΤΥ). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ  Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ 

Πέρυσι τέτοια εποχή  οι επαναστάτες του πληκτρολογίου και των συνελεύσεων στην τεχνική βάση λοιδορούσαν τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ- ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ)  ως "εργοδοτικά" επειδή σε ανακοίνωση τους έγραφαν στις 9 Ιουλίου "Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μας ,εκπροσωπώντας πάνω από 650 σιδηροδρομικούς και  όντας από τα πλέον ενεργά Πρωτοβάθμια Σωματεία, καλούν την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, να επανεξετάσει την  πλειοψηφική της απόφαση για τις επερχόμενες  κινητοποιήσεις, καθώς, μετά την πρόσκληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε διάλογο για τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους στην τεχνική βάση ,θεωρούμε ότι ξεκινά ο διάλογος για να  εκλείψουν οι ουσιαστικοί λόγοι για αυτές."

Πέρυσι λοιπόν ΜΕΤΑ την συνάντηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ΠΟΣ αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις κινητοποιήσεις στην ΕΕΣΣΤΥ γιατί δεν πίστευε τις διαβεβαιώσεις που τις έδινε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Οι επαναστάτες των πληκτρολόγιον και των συνελεύσεων κατήγγειλαν ως απεργοσπάστες όσους ζητούσαν τον διάλογο. 
Σήμερα ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ;  Δεν είναι απεργοσπάστες  όσοι ζήτησαν αναστολή; 

Αυτό άλλαξε 

Για τους μεν μάλλον ο ουρανός σήμερα είναι πιο... γαλανός (συγνώμη φωτεινός εννοούμε), για τους δε η κακιά Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ....αποχωρήσει, για τους γιαλαντζί επαναστάτες του πληκτρολογίου τα εργασιακά πάνε....καλύτερα (τα τελευταία Νομοσχέδια το...αποδεικνύουν)  και ΤΕΛΙΚΑ τα ίδια πρόσωπα και παρατάξεις που πέρυσι είχαν κηρύξει τον ανένδοτο σε όσους -κάνοντας επίκληση της λογικής  ζητούσαν διάλογο - κατηγορώντας τους ως εργοδοτικούς,  ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για  ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ.

Αποτέλεσμα ; 
Ο επαναστάτης του πληκτρολογίου ψάχνει να δεί πως θα ενημερώσει για ...την αναστολή και οι εργαζόμενοι θα  μένουν με το ερώτημα, καλά τόσο πολύ υποτιμούν την νοημοσύνη μας; 

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ
ΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 

Όλοι γνωρίζετε..... 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Εμείς περιμένουμε την συνάντηση της Δευτέρας και στα εργοστάσια ο λόγος μας θα είναι ΕΝΩΤΙΚΟΣ όπως πάντα. Το πρόβλημα μας είναι η ανύπαρκτη στρατηγική και οι κυβισθήσεις της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Ας κάνουν αυτοί που πρέπει την αυτοκριτική τους. 

Η άποψη μας ήταν και είναι ότι η ένταξη των εργαζομένων στην τεχνική βάση στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι προς όφελος τους. 

Το δόγμα ορισμένων ότι οι μηχανοδηγοί φταίνε για όλα πάει περίπατο πλέον. 
Οι μηχανοδηγοί ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ πολλά αυτές τις μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου