Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

H ΕΕΣΣΤΥ συγχωνεύετε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας κοροιδεύει τον εαυτό της

Διαβάζοντας την χτεσινή επιστολή της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για την Συλλογική Σύμβαση των συναδέλφων μας στην τεχνική βάση, πραγματικά δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει να πεί η πλειοψηφία της ΠΟΣ. Στην επιστολή που εστάλη χτες

στην Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ η Ομοσπονδία ζητά να υπογραφεί ΣΣΕ την ώρα που ο μέτοχος της ΕΕΣΣΤΥ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει επίσημα δηλώσει δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της,ότι η τεχνική βάση θα συγχωνευθεί στην μητρική  στο τέλος του χρόνου.

Μάλιστα αντί η ΠΟΣ να ζητήσει συνάντηση με τον μέτοχο - παρουσία ΕΝΝΟΕΙΤΕ της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ- αποδίδετε σε ένα κυνήγι μαγισών, απειλώντας με κινητοποιήσεις σε μια εταιρεία που σε 2-3 μήνες πρόκειται να ενταχθεί στην μητρική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία ΙΣΧΥΕΙ το Συλλογικό Δίκαιο. 
Αναφέρετε όμως σε απόφαση που είχε ληφθεί εντός της ΠΟΣ,έχοντας ώς δεδομένο την αυτόνομη πορεία της ΕΕΣΣΤΥ για την οποία υπήρχαν μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις για τις οποίες δεν ευθύνεται η ηγεσία της ΠΟΣ.
Και αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εκατοντάδων  εργαζόμενων στην τεχνική βάση,  σε αορίστου χρόνου!
Καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας το καλοκαίρι ότι τάχα οι συμβάσεις θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, έπειτα απο διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί,  καμία σύμβαση ή μετατροπή της  δεν έχει κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους.
Προειδοποιούμε την συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ότι δεν θα της επιτραπούν παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων στην τεχνική βάση.
Είτε ενόψει του συνεδρίου, είτε τα γνωστά παιχνιδάκια εξουσίας που έπαιξε σχετικά πρόσφατα η πλειοψηφία της ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τότε δηλαδή που ο Πρόεδρος ταξίδευε στην Ιταλία για να συναντηθεί με τον μέτοχο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τους Ιταλούς ιδιοκτήτες στην Ρώμη, επειδή ήθελε "απτή" ενημέρωση. 
Σήμερα όμως , ο ίδιος Πρόεδρος, αποφεύγει να συναντηθεί με τον μέτοχο της ΕΕΣΣΤΥ για λόγους που θα πρέπει να εξηγήσει στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση ο ΙΔΙΟΣ και ΑΜΕΣΑ.
Αντί η ΠΟΣ να στείλει επιστολή απαιτώντας άμεση ενημέρωση για το μέλλον της ΕΕΣΣΤΥ και των εργαζομένων, ζητά υπογραφή ΣΣΕ σε μια εταιρεία που σε 3 μήνες δεν θα υπάρχει.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ συνάδελφοι.
Συνδικαλιστική ηγεσία που ΣΑΦΩΣ είχε ειδοποιηθεί - εκτός αν δεν ακούει καλά- ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο συνδικαλιστές του ΔΣ, εδώ και μήνες.
Ακόμα και σε συνέλευση είχαν ειπωθεί αυτές οι διατυπώσεις.

Το ζητούμενο αυτή την στιγμή και μετά τις 21 απολύσεις του καλοκαιριού στην τεχνική βάση, τις οποίες εύκολα η ηγεσία της ΠΟΣ αντιπαρήλθε, είναι η διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους που απορρέουν απο την ΣΣΕ που ισχύει μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Θα πρέπει να ζητήσει η ΠΟΣ την πλήρη ένταξη των εργαζόμενων στην τεχνική βάση στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΜΕΣΑ εφόσον ο μέτοχος επιβεβαιώσει και στην ΠΟΣ την συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ.
Συλλογική Σύμβαση που θα αποφέρει σημαντικές αυξήσεις στους τεχνίτες και ένταξη των νέων τεχνιτών- όλων των εργαζομένων  στο Συλλογικό Δίκαιο μετά την συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εμείς θα είμαστε ΔΙΠΛΑ στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση με πραγματική ενημέρωση και όχι παίζοντας παιχνιδάκια στην πλάτη τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου